DISTRIBUIȚI

După ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a făcut tot posibilul să întârzie încă o lună preluarea mandatului de către primarul ales de bucureșteni, Nicușor Dan. În acest timp, oamenii puși de perdantă fără concurs în fruntea instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei au încercat să-și securizeze serviciile pentru oamenii aduși în instituții prin concursuri rapide, cu rezultate cunoscute. Așa se face că în data de 7 octombrie, directorul general al ASSMB, Junior Vasile Apostol, ocupant fără concurs al celei mai înalte funcții din instituție, a anunțat organizarea unui concurs pentru ocuparea a 19 posturi administrative în Directia Programe-Proiecte si Directia Management si Structuri Unitati Sanitare al cărei director era înainte de avansarea sa de către Firea. Când noua conducere a Primăriei îl va demite pe Apostol acesta se va întoarce pe postul avut înainte de avansare așa că s-a gândit el să-și pună bine pilele aduse pe salarii uriașe.
În ziua în care a depus jurământul de învestire Nicușor Dan l-a chemat la ordine pe Junior Vasile Apostol-Jim. Ce au discutat rămâne deocamdată necunoscut dar a doua zi, pe 30.10, Apostol a emis o decizie de suspendare a celor 19 concursuri pe motiv că în chiar acea zi, vineri, la sediul ASSMB „ a fost înregistrată o sesizare privind defășurarea concursului publicat prin Anunțul nr. 27928/DG/09.10.2020, pentru verificarea aspectelor ce fac obiectul acesteia”. Menționăm că pe site-ul ASSMB anunțul prin decizia directorului general din 9 octombrie a fost publicat pe 7 octombrie. Rămâne să stabilească Corpul de Control al Primarului dacă e ticăloșie sau simplă incompetență.

Acum să nu vă imaginați că brusc, Junior Vasile Apostol a devenit corect. Pentru cele 19 posturi se înscriseseră 115 persoane ceea ce probabil că l-a și debusolat pe Jim că e mult mai greu să iasă la o probă cine trebuie când sunt peste 6 candidați pe loc.

Fără a se referi la aceste concursuri suspendate, premierul Ludovic Orban i-a mulțumit și el duminică lui Nicușor Dan pentru suplimentarea numărului de medici:

„Mulțumesc domnului primar general. A întărit capacitatea ambulanței a luat măsuri și a suplimentat cu 40 de cadre medicale.”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Bine informat, Nicușor a luat măsuri din prima zi de mandat. Ce iureș va ieși în următoarele zile când noul primar va intra peste contractele încheiate cu firmele de casă ale lui Apostol despre care presa a relatat pe larg. Citește cele 13 întrebări la care omul lui Firea de la ASSMB, Vasile Apostol, refuză să răspundă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.