Acasă Politic Baronii locali vor face jocurile din umbra

Baronii locali vor face jocurile din umbra

DISTRIBUIȚI

Dupa modelul patentat la centru, fiecare oganizatie judeteana a PSD va avea din toamna un presedinte executiv, care – asa cum spunea secretarul general, Dan Matei Agathon – va sta -full-time la partid-. Ideea i-a venit presedintelui PSD Adrian Nastase si le-a fost comunicata sefilor de filiale adusi ieri la Bucuresti, la Clubul Floreasca, pentru o noua sesiune de reciclare. Premierul le-a spus celor din sala ca prin expunerea publica a unor presedinti executivi in imagine nealterata, partidul incearca sa lupte in perspectiva campaniei cu sintagma de baron local. Masura i-a multumit pe toti pesedistii: baronii locali nu vor fi inlaturati, ci vor continua sa traga sforile din umbra, construind, departe de ochii presei, strategiile electorale din propriile judete.

Finii lui Ponta, invinsi de SPP-isti

Cei mai zelosi pesedisti au ajunsi in Primaverii la Clubul Floreasca in jurul orei 11.00. Deputata Aura Vasile a testat prima cerbicia fortelor SPP aduse sa pazeasca reuniunea de partid. Pentru ca in curtea clubului nu era loc de parcare, Aura Vasile a fost invitata sa coboare din masina si sa parcurga aleea pe jos. Ca raspuns, deputata a strivit o sudalma intre dinti.

Pana la ora 13.00, cand a inceput sedinta, zeci de Laganze, de Peugeot-uri sau Volkswagen-uri si-au desertat -costumele- la poarta clubului. Liderii din filiale – de obicei presedinti de organizatii si secretari executivi – erau verificati de SPP-istul de serviciu pe o lista data de la partid. Prefectul de Vrancea l-a dat pe seful organizatiei sale, Marian Oprisan, absent: -E in concediu-. Intrusii care doreau sa intre ca -civili- in club au fost indrumati spre alte intrari. Asa s-a intamplat cu doi tineri veniti cu o Dacie burdusita cu lazi. -Maine avem nunta. Am adus mancarea. Nu putem sa plecam, se strica-, s-a justificat ea. Cerberul de la poarta a fost neinduplecat. -Dar nasul nostru va fi Victor Ponta-, a incercat ea timid. -Prin fata-, i-a orientat SPP-istul.

In block-start-ul pentru campania electorala

Adrian Nastase a venit, a tinut un discurs de o ora si a plecat, lasandu-i pe -baroni- in grija lui Octav Cozmanca, presedintele executiv. Departe de a-i urechea pe sefii de organizatii care au creat la nivel central probleme de imagine a partidului, Nastase i-a mobilizat pe acestia in vederea apropiatei campanii electorale. -Ne-a cerut ca dupa doi ani de guvernare sa ne intoarcem la partid-, spunea presei ceva mai tarziu Dan Matei Agathon. -Un partid intra in campanie electorala a doua zi dupa ce castiga alegerile-, continua Agathon. Presedintele PSD le-a spus colegilor sai ca partidul trebuie sa lupte cu sintagma de baroni locali pe care adversarii politici o vor folosi mai mult ca sigur ca arma electorala. In acest sens, Nastase le-a indicat -baronilor- sa se retraga un pas in spate, sa puna ca persoana de expunere publica presedinti executivi in filiale, iar ei sa adune membri si bani in campania electorala. Asa cum spunea Dan Matei Agathon, activitatea presedintilor de organizatii va fi analizata la centru cu un set de criterii de performanta: va fi notat ca -foarte bun- acel lider care va atrage noi membri (in special intelectuali), care va colecta la sange cotizatiile (estimate la o valoare de trei milioane de dolari anual la un numar de 650.000 de membri cotizanti) si care va explica mai bine oamenilor promisiunile electorale ale PSD. In ceea ce-l priveste, Agathon a spus ca el a platit doua milioane de lei drept cotizatie. Ca deputat, Dan Matei Agathon ar fi trebuit sa dea la partid un milion de lei lunar.

Poporul va fi educat ca partidul -da-

Agathon le-a spus ziaristilor ca pesedistii -lucreaza in structurile de partid si guvernamentale la distribuirea celor doua milioane de lei pe hectar de teren cultivat-, precum si impartirea tichetelor de caldura. Intrebat daca este onest ca PSD sa se ocupe de aceste masuri sociale, si nu guvernul, Agathon a raspuns: -Este un guvern PSD. Este foarte onest-.

Mischie: -sintagma de baron local o folosesc cei cu creierul rasuflat-

Baronii PSD au fost ieri mai in verva ca niciodata, iar unii dintre ei au avut timp sa se socializeze cu presa. Presedintele PSD Gorj, Nicolae Mischie: -Sintagma de baroni locali o folosesc cei cu creierul rasuflat. Oamenii simpli au mintea mai odihnita, mai sincera si mai limpede-. Mischie a dat asigurari ca in Gorj PSD ia tot: -Nu prea sunt alte partide pe la mine. Sunt urme de partide…-.

Pesedistii, dascaliti in arta manipularii sondajelor

La nivelul fiecarei organizatii PSD vor activa oameni specializati in marketing polituc si analiza sondajelor. Ei vor fi indrumati de la centru de fostul ministru Vasile Dancu. El va scoate in trei saptamani chiar si un manual cu care ii va invata pe elevii sai cum sa interpreteze sondajele. Asa cum spunea Agathon, partidul s-s saturat de sondajele facute de diletantii din teritoriu: -Sondajele trebuie lasate celor care stiu sa le faca si entuziasmul local de a apela la surogate nu va fi luat in considerare. Exista o tentatie a liderilor locali de a nu plati prea mult si atunci apeleaza la studenti si la SRL-uri de apartament-. Vasile Dancu a prezentat ieri la intalnire si o situatie a partidului in sondajele ultimei perioade. Cifra avansata de fostul ministru este de 48,9% pentru PSD, cifra contestata insa de anumiti baroni mai -realisti- ai partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.