Acasă Politic Băsescu către UDMR: să nu mai veniți niciodată cu acest proiect de...

Băsescu către UDMR: să nu mai veniți niciodată cu acest proiect de lege în Parlament!

DISTRIBUIȚI

Fostul președinte Traian Băsescu a tunat la dezbaterile din Parlament pe proiectul UDMR prin care se dorea ca ziua de 15 martie să devină ziua maghiarilor din România. Băsescu le-a cerut maghiarilor să nu mai vină niciodată cu un astfel de proiect pentru că nu se va vota în veci.

”Aceste proiect de lege este ținut în funcție de nevoia pe care majoritatea politică o are de a șantaja UDMR-ul. Aș vrea să votăm respingerea acestui proiect de lege, pentru a nu afla cât de departe poate să meargă majoritatea politică pentru a avea sprijinul UDMR.

Aș vrea să vă spun că rostul acestei legi nu este să îi sărbătorească pe maghiar, rostul ei este să îi umilească pe români, atâta timp cât în declarația de la Pesta există un punct 12 prin care se proclama anexarea Transilvaniei la Ungaria. În urma acestei declarații au murit foarte mulți români și maghiar, pentru că punctul a dus la un bun conflict în Transilvania (…) Pricepeți că dacă voi v-ați ales o sărbătoare nu trebuie să fie o sărbătoare pe teritoriul României și măcar în memoria miilor de români și maghiari care au murit în urma acelui punct 12 din declarația de la Pesta.

Aveți trei zile naționale, alegeți-vă alta din cele trei. Mai mult decât atât, ne pregătim să adoptăm o lege pentru o zi a minorităților naționale. De ce este altfel minoritatea maghiară față de minoritatea romă, care sunt aproximativ egale ca pondere. Înțelegeți că acest proiect nu are susținere în Parlamentul României și nu mai veniți cu el niciodată”, a spus Traian Băsescu.

Citește și Martie însângerat!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.