Acasă Politic Băsescu – nemulțumit de blatul deputaților în cazurile Mitrea și Năstase

Băsescu – nemulțumit de blatul deputaților în cazurile Mitrea și Năstase

DISTRIBUIȚI

Președintele Băsescu i-a transmis președintelui Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, nemulțumirea sa față de faptul că, prin votul de marți, deputații întârzie "nepermis de mult" procedura de avizare a începerii urmăririi penale a lui Mitrea și a lui Năstase, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Conform acelorași surse, șeful statului i-a trimis ieri o epistolă  lui Bogdan Olteanu, prin care și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că, prin votul de marți, care a fost anulat din lipsă de cvorum, Camera Deputaților întârzie "nepermis de mult" procedura de avizare a începerii urmăririi penale a lui Miron Mitrea și a lui Adrian Năstase.
Băsescu și-a exprimat nemulțumirea pentru că "dosarele celor doi foști miniștri Mitrea și Năstase nu pot face obiectul urmăririi penale, așa cum se solicita de către procurorii Ministerului Public, deoarece Camera Deputaților întârzie nepermis de mult procedura de avizare", au precizat aceleași surse.
"Președintele este nemulțumit că, prin votul de ieri, parlamentarii foști și actuali miniștri au privilegii și sunt mai presus de lege", au mai declarat sursele citate.
Mai mult, Băsescu a atras atenția că "Parlamentul nu trebuie să se substituie Justiției". El solicită Parlamentului să descopere cele mai rapide căi pentru a permite autorităților judecătorești să-și desfășoare activitatea. Greu de crezut, având în vedere lipsa totală de interes a deputaților.
Camera Deputaților nu a avut cvorum marți, la votul asupra cererilor de începere a urmăririi penale a lui Adrian Năstase și a lui Miron Mitrea, exprimându-și votul doar 208 deputați, deși inițial, la debutul ședinței, se aflau în sală 250 de deputați.
Votul Camerei Deputaților în cazurile lui Adrian Năstase și Miron Mitrea ar putea fi reluat în toamnă sau într-o eventuală sesiune extraordinară, după ce nici în Biroul Permanent de marți după-amiază nu a fost cvorum, iar sesiunea parlamentară s-a încheiat chiar ieri, după ședința comună. 

Olteanu aruncă vina în curtea PD-L

Președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, i-a răspuns lui Traian Băsescu la scrisoare, transmițându-i șefului statului că, dacă ar fi trimis deputații PD-L în plen, votul ar fi fost valabil exprimat și îi reproșează că este "președinte-jucător" și lider al PD-L doar când are interes.
"Domnule președinte, din nefericire, constat că această întârziere este dublată de o întârziere la nivelul Camerei Deputaților. Mi-aș fi dorit ca, dacă dorința dumneavoastră privind funcționarea justiției ar fi fost sinceră, să fi trimis parlamentarii grupului PD-L la vot. Dacă numai jumătate din parlamentarii PD-L absenți ar fi fost prezenți la dezbaterile de ieri (marți – n.r.), votul ar fi fost valabil exprimat", susține Bogdan Olteanu, în scrisoarea trimisă președintelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.