Acasă Politic Băsescu știe ce ar fi trebuit să facă România pentru oprirea defrișărilor

Băsescu știe ce ar fi trebuit să facă România pentru oprirea defrișărilor

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu a postat pe facebook, sub titlul „Neştiutorii de carte” un atac la Ponta și Iohannis în problema defrișărilor ilegale. Înțelegem că România a avut tot timpul soluții de limitare a defrișărilor dar nu le-a aplicat. Nu știm de ce Traian Băsescu a tăcut până acum. De ce nu i-a cerut și „competentului” Boc să le aplice?  Mandatele lui au avut alte priorități? Care ar fi fost mai importantă?  

„VVPonta ameninţă public Ministerul Justiţiei că va da afară tot personalul dacă, pînă la următoarea şedinţă de guvern, nu-i prezintă soluţii pentru limitarea exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată.
Nu face asta, că o să le plăteşti salariile.
Dacă Ponta şi trîmbiţele propagandei lui vor să nu fie ridicoli şi să nu fie căpăciţi peste ceafă de Comisia Europeană, nu au a se atinge de libera circulaţie a mărfurilor, care este una din libertăţile fundamentale ale Uniunii Europene.
Ce poate face guvernul este să elaboreze urgent un program de protejare şi salvare de la exploatare iraţională a pădurilor ca resursă naturală.
Vă asigur că nimeni în UE nu va protesta în faţa unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurilor în România, dar oricine va protesta în faţa unui program de îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor, fie această marfă şi buşteni sau cherestea.
Deci, Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine minimal ţării, citeşte şi tu Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani şi pe care l-am semnat, iar Parlamentul României l-a ratificat – şi vezi că articolul care te ajută în găsirea soluţiei se află la capitolul mediu şi are numărul 191 .
Concluzie: nu îngrădirea liberei circulaţii a mărfurilor este soluţia, ci lansarea imediată a unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurii care să fie aprobat prin lege în regim de urgenţă. Prin acest program poţi limita drastic tăierile de pădure.
Văd că altfel ai rămas cu aceleaşi probleme din vremea MTO, adică nu citeşti şi faci politica naţională după ureche.
Cu siguranţă şi domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. I se mai spune şi TUE şi l-ar ajuta în dialogul cu domnul Ponta, veşnicul urechist.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.