Acasă Politic Bine că medicul ars a plecat În Belgia. Tătaru și Orban se...

Bine că medicul ars a plecat În Belgia. Tătaru și Orban se contrazic acum pe testul său de Covid

DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a declarat marți că testul Covid făcut în Belgia medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la spitalul județean Piatra Neamț, a ieșit negativ.
”Din ceea ce știm noi, testul de tip Real time PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test Real time PCR pentru că nu au avut timp de procesare, posibil să fi fost un test antigen”, a explicat premierul.

Tătaru a declarat la Digi 24, luni seara, că medicul erou de la Piatra Neamț a avut un test pozitiv pentru COVID-19 făcut la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru, Digi 24.

Tot Tătaru a anunțat că medicul are arsuri pe 75% din corp deși în ziua incendiului, ca să justifice internarea medicului la Floreasca, ministrul vehicula cifra de 40% arsuri deși evaluarea colegilor doctorului chiar la Piatra Neamț a fost de 80%.

Citește și cum au reușit doctorii români punând presiune publică pe Tătaru să obțină transferul medicului în străinătate.

5 COMENTARII

 1. Ca prim ministru ar fi trebuit sa si- ceara public scuze in numele Executivului pe care-l reprezinta pentru ca a ales o echipa de consilieri si ministri incapabili sa gestioneze domeniul sanitar in pandemie.

  • Orban ar putea sa isi ceara scuze formal,dar tu crezi ca aici este problema,pai echipa asta pe care a aleso nu a fost si inainte sa aiba functii parte a sistemului medical din Romania?.
   Problema este(dupa paterea mea,poate gresesc)
   ca de zeci de ani de zile uni manageri de spitale dar si uni medici din Romania angajati la stat se comporta ca niste patroni la locul de munca si nimeni nu ii intreaba nimic,ba mai mult schmecheri care sa nu fie prinsi cum iau spaga vin la munca de la spital si isi timit pacienti la spitalul privat unde lureaza deci nu ia spaga iti ia bani legal,iar cum sunt cheltuiti bani la spital pentru materiale consumabile,reparatii si alte cheltuieli nimeni nu stie.
   Am tot respectul pentru acei medici si personal mefical care sunt oameni cinstiti si profesionisti pentru ca din fericire mai sunt si oameni adevarati in sistemul medical din Romani,sunt minoritari in sistem este adevarat dar sunt.

 2. Rezultatul testului pentru testul Covid efectuate la Spitalul Floreasca in Bucuresti pentru acel pacient a fost infirmat La spitalul militar din Belgia unde se afla in prezent acesta.
  Fara sa vrei te intrebi cine are dreptate in privinta diagnosticariii COVID pentru acest pacient identificabil, autoritatile sanitare romane conduse de ministrul Nelu Tataru sau datele anuntate de catre autoritatile din Belgia, eu pe cine sa cred !?
  Sa presupunem ca nu suntem un stat esuat sau o tara de mana a doua in cadrul UE si ai nostri decidenti de la Ministerul Sanatatii au refuzat sau blocat orice tentativa de import a unor teste de identificare a COVID neconforme sau care dau procente ridicate de esec, atunci eu ma declar fun Nelu Tataru.
  Dar daca cei din Belgia au dreptate , iar decidentii nostri primul ministru al Romaniei si ministrul Sanatatii trateaza subiectul ca o gluma sau neintelegere, atunci ramai fara cuvinte in fata consecintelor rezultate.

 3. In Romania covid pozitiv si arsuri 40%, In Belgia, covid negativ si arsuri 75%.
  Deci … in avion s-a vindecat de covid si s-a ars in continuare pana la 75%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.