Acasă Politic Birchall, numai bla-bla: tehnocrații nu și-au făcut temele pentru 2019, mulțumesc domnului...

Birchall, numai bla-bla: tehnocrații nu și-au făcut temele pentru 2019, mulțumesc domnului președinte Liviu Dragnea

DISTRIBUIȚI

De când e ministru, Ana Birchall crede că e cel mai important om de pe planetă. Intermediara sosirii lui Tony Blair în România pentru campania lui Ponta-PSD, vizită ce acum face obiectul unui dosar penal în care se cere arestarea lui Ghiță (deocamdată) a apreciat astăzi că fostul Executiv a bătut pasul pe loc, nu și-a făcut temele la momentul potrivit, iar noi suntem puși în situația de a ne mobiliza și de a recupera întârzierile cauzate de guvernul anterior pentru pregătirea Președinției României la Consiliul UE în primul semestru al anului 2019

Așa că Birchall, plină de importanță ne explică marile sale realizări pentru 2019:
-prin decizia emisă în această săptămână de către prim-ministrul Sorin Grindeanu se constituie Consiliul Interministerial pentru Pregătirea și Exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, structură care va avea ca rol stabilirea liniilor directoare și a priorităților de acțiune în vederea preluării Președinției Consiliului UE.

– Consiliul se va reuni trimestrial (sau în ședințe extraordinare ori de câte ori va fi nevoie) și va fi condus de către premierul Grindeanu, iar în absența prim-ministrului, Consiliul va fi condus de Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene. Din componența Consiliului Interministerial mai fac parte ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, ministrul Mediului, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Apărării Naționale, ministrul Finanțelor Publice, ministrul Justiției, secretarul general al Guvernului și reprezentantul permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

– Mulțumește domnului președinte Liviu Dragnea „care ne-a susținut încă de la început, inclusiv prin includerea în buget a unei file de buget separate pentru pregătirea Președinției”.

– România are viziunea și voința politică, precum și capacitatea administrativă necesare ducerii la bun sfârșit a acestei responsabilități importante, putând îndeplini cu succes rolul de mediator imparțial care îi revine statului ce deține Președinția.

– „am prioritizat și am creat structuri operative care vor evalua și vor lua decizii în timp real, astfel încât țara noastră să fie pe deplin pregătită să răspundă provocărilor în perioada următoare”

Deci ați înțeles ce nu a făcut Cioloș și face Birchall? În afară de a mulțumi celui mai iubit fiu al poporului, tovarășului Liviu Dragnea, nu a făcut de fapt nimic. Crearea consiliului se putea realiza prin secretara lui Grindeanu care dădea 8 telefoane și cei 8 subalterni ai săi se înființau atunci când era cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.