Acasă Politic Bugetul a intrat in malaxorul Parlamentului

Bugetul a intrat in malaxorul Parlamentului

DISTRIBUIȚI

Noua dintre cele 14 comisii permanente ale Camerei Deputatilor au inceput, ieri, discutiile asupra Legii bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale, restul urmand sa inceapa lucrul, astazi, cand se vor reuni toate comisiile Camerei si ale Senatului, cu acelasi domeniu de activitate.

Dezbaterile asupra celor doua bugete au fost incepute la Comisiile de aparare, invatamant, juridica, drepturile omului, sanatate, munca, administratie, buget-finante si industrie. La o parte dintre acestea – aparare, invatamant, juridica si buget-finante – au fost prezenti si ministrii Ioan Mircea Pascu, Ecaterina Andronescu si Mihai Tanasescu. Comisiile de buget-finante si de aparare din Camera Deputatilor au lucrat, inca de ieri, impreuna cu cele similare din Senat.

Singurele comisii care nu vor audia nici un reprezentant al Executivului sunt Comisiile de abuzuri si pentru drepturile omului.

Dezbaterile asupra proiectului de buget nu au provocat discutii decat in Comisiile de aparare si de buget-finante.

La Comisia de aparare, deputatul PNL Ovidiu Draganescu a criticat faptul ca bugetul de stat, respectiv capitolul referitor la bugetul SRI, a fost dezbatut in Comisia parlamentara de control al Serviciului Roman de Informatii. Draganescu a propus ca aceasta chestiune sa fie sesizata Biroului Permanent, deoarece bugetul nu poate fi discutat intr-o comisie cu atributii de control si ca, potrivit uzantelor, de fiecare data bugetul SRI a fost discutat in Comisia de aparare.

In Comisia de buget-finante, deputatul PD Adrian Videanu a afirmat ca proiectul de buget risca sa fie -neconstitutional-, deoarece trece la capitolul -Venituri- surse rezultate din legi care nu se afla inca in vigoare. El a amintit aici sursele din proiectul de lege privind Fondul special al drumurilor, modificata recent doar in Camera Deputatilor, si fondurile rezultate din majorarea accizelor de tigari.

Ministrul Mihai Tanasescu l-a contrazis pe Videanu, afirmand ca veniturile din modificarea Legii Fondului special al drumurilor nu sunt prevazute in buget, urmand sa fie incluse ulterior ca venit suplimentar, iar in cazul accizelor la tigari, ordonanta de majorare va fi publicata azi in -Monitorul Oficial-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.