Home În Lume Video: Putin a atins-o necuvenit pentru chinezi pe Prima Doamnă a Chinei

Video: Putin a atins-o necuvenit pentru chinezi pe Prima Doamnă a Chinei

DISTRIBUIŢI

Președintele rus Vladimir Putin a reamintit lumii de „machismul” său la actualul summit APEC de la Beijing, în urma unui gest politicos din punct de vedere al conduitei europenilor, dar absolut inacceptabil pentru chinezi. El a pus o pătură pe umerii Primei Doamne a Chinei, Peng Liyuan, în timp ce președintele chinez, Xi Jinping, era antrenat înt-o discuție cu omologul său american Barack Obama, potrivit The Straits Times și International Business Times, citate de media ruse.

{youtube}QLJKVETVF6Q{/youtube}

O înregistrare video, difuzată de televiziunea de stat chineză CCTV de pe stadionul construit pentru Jocurile Olimpice din 2008, unde participanții la summit au fost invitați să admire focuri de artificii, îl arată pe președintele chinez adâncit într-o discuție cu Barack Obama, purtată prin intermediul unui translator. Doamna Peng Liyuan stă așezată de partea stângă a soțul său, iar lângă ea se află liderul rus Vladimir Putin, care și-a anunțat în vară divorțul de soția sa Liudmila.

Potrivit înregistrării, Putin a scos de sub masă o pătură de culoare cafenie și a pus-o pe umerii Primei Doamne a Chinei, pe stadion fiind o temperatură scăzută, judecând după cum sunt îmbrăcați invitații. Ei au schimbat și câteva vorbe, dar nu se știe ce și-au spus.

Vladimir Putin a încălcat regula nescrisă a diplomației „de a nu atinge niciodată soțiile diplomaților”, scrie publicația The Straits Times. Situația este cu atât mai gravă, cu cât s-a întâmplat în China și a implicat o femeie chineză.

A încercat liderul rus să adauge puțină căldură în relațiile Rusiei cu China sau și-a manifestat esența de Don Juan? Observatorii au păreri împărțite în această privință. Cert este însă că populația chineză manifestă o sensibilitate extremă față de atingere.Un chinez va evita întotdeauna să fie atins de o persoană necunoscută, mai ales de un străin. Unele agenții de turism își avertizează clienții înainte de a pleca în China că locuitorilor acestei țări nu le place contactul tactil, iar femeile chiar simt repulsie fizic față de orice semn de atenție tactil.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.