După ce au făcut un circ continuu în această legislatură care se apropie de final printr-un boicot prelungit al ședințelor de Birou Permanent la Cameră, lăsând în plan secund adoptarea legilor vitale pentru credibilitatea externă a României, liderii opoziției PSD-PNL s-au întrecut în adevărate jocuri de imagine imbecile, de genul așa-zisului buget alternativ. Practic, o formă fără fond care nu aducea nimic concret bazat pe cifre oficiale pentru a fi luat în considerare ca o variantă alternativă la bugetul puterii. În fapt, tandemul Ponta-Antonescu își duce propriul război reciproc de contestare și anulare sub tot felul de chestiuni alternative mascate în jurul Cabinetului, al premierului și al bugetului din umbră în care aceștia concurează. În acest sens, președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri că, în opinia sa, nu este posibil să se elaboreze un buget alternativ al opoziției, de către PNL și PSD, așa cum a propus liderul social-democrat, Victor Ponta, deoarece cele două partide au viziuni fundamental diferite în ce privește bugetul.
Forme fără fond!
„Eu nu cred însă că este posibil, din mai multe motive: pe de o parte pentru că avem, probabil, viziuni diferite fundamental asupra bugetului și mai cu seamă pentru faptul că, pur și simplu, un buget alternativ nu se poate face în lipsa tuturor datelor reale pe care cineva, când guvernează, le are la dispoziție“, a spus președintele liberalilor. La rândul său, președintele PSD, Victor Ponta, a susținut ieri faptul că PSD și PNL pot avea o viziune comună pe un buget alternativ în ceea ce privește faptul că bugetul pe 2011 trebuie să investească în educație și sănătate. „Noi o să lucrăm cu cifrele Guvernului. Domnul Antonescu a spus că nu avem acele cifre. Când le avem (…) cred că avem o viziune comună că miliardele de euro pe care vrea să le cheltuiască doamna Udrea sunt o greșeală“, a adăugat liderul social-democraților. Pe de altă parte, bugetul alternativ al opoziției PSD-PNL, chiar dacă ar fi făcut pe cifrele oficiale ale Executivului, ar fi o struțo-cămilă deoarece nu ar avea o viziune comună întrucât social-democrația și liberalismul nu pot să coabiteze sub aceeași construcție politică.
„Avem o viziune comună, noi și liberalii, că pentru educație este absolut anormal să tai din buget. Avem o viziune comună, noi și liberalii, că prin bugetul propus anul viitor pentru sănătate, practic în luna iulie spitalele se vor închide“, a afirmat Ponta. În fapt, tot circul pe care Ponta și Antonescu îl fac în jurul așa-zisului buget din umbră nu reprezintă decât un joc ieftin de imagine care să mascheze nemunca aleșilor acestora din ultimele luni, din Parlament.