Acasă Politic Călin Popescu-Tăriceanu: ‘Nu trece moţiunea. Şi o să vă spun de ce’

Călin Popescu-Tăriceanu: ‘Nu trece moţiunea. Şi o să vă spun de ce’

DISTRIBUIȚI

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi seara, că nu crede că moţiunea de cenzură va trece şi că va cădea acum Guvernul Orban.

„Mie mi se pare că nu trece moţiunea. Şi o să vă spun de ce. Cunoscând parlamentarii şi modul cum funcţionează Parlamentul, nu văd un entuziasm foarte mare din partea unor parlamentari care să vină să dea votul şi în acelaşi timp să-şi semneze şi fişa plecării acasă (…). Sigur că nu pot să garantez, nu bag mâna în foc. Scorul e destul de mare, e foarte apropiat de cele 233 de voturi care sunt necesare, dar nu văd să se facă acest scor”, a spus Tăriceanu la Realitatea Plus.

Liderul ALDE susţine că PSD nu vrea anticipate, iar căderea guvernului ar fi un prim pas spre aceste alegeri.

„Mai e un element, cei de la PSD nu sunt încântaţi cu varianta recurgerii la alegeri anticipate. Să fim bine înţeleşi, căderea guvernului acum la asumarea răspunderii deschide calea către alegerile anticipate. E primul pas, urmează apoi paşii din Constituţie. M-aţi întrebat dacă pică guvernul acum, eu v-am spus că nu cred. Şi nu cred nici în posibilitatea realizării tuturor paşilor care să ducă la anticipate. Dincolo de atitudinea unor parlamentari care nu vor dori să îşi părăsească scaunul de parlamentar, Constituţia (…) nu a fost gândită cu mecanisme de declanşare a anticipatelor simple şi rapide”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.