Acasă Politic Când ceri respectarea legii în Harghita şi Covasna eşti ameninţat cu moartea

Când ceri respectarea legii în Harghita şi Covasna eşti ameninţat cu moartea

DISTRIBUIȚI

În urma sesizării mele către ANPC privind inscripţionarea nelegală a ambalajelor produse sub marca „Csiki Csipsz” şi „Csiki Sor” care în loc de ROMÂNIA au trecut pe toate ambalajele ca loc de provenienţă ŢINUTUL SECUIESC, autorităţile române au impus oprirea producţiei şi a distribuţiei de produse.

Este inacceptabil ca un producător cu sediul în România, chiar şi în judeţul Harghita să sfideze în asemenea mod legile naţionale şi europene cu privire la marcarea legală a produselor. Pe lângă insultă la adresa României, prin care este menţionată apartenenţa judeţului Harghita la aşa-zisul ţinut secuiesc, toate produsele au parte de descrieri şi etichete exclusiv în limba maghiară.

Ei bine, pentru simplul fapt că am cerut respectarea legii şi am sesizat autorităţile competente, conducerea societăţii comerciale mă insultă iar sute de cetăţeni de etnie maghiară îmi doresc moartea, mă ameninţă şi proferează cele mai abjecte ofense. Aceasta este răsplata pentru impunerea legii şi acesta este respectul de care se bucură autorităţile române în judeţele ignorate timp de 30 de ani, unde şovinismul şi xenofobia au atins cote alarmante. Desigur, acest mesaj este încurajat de Tamaş Sandor, preşedintele UDMR al Consiliului Judeţean Covasna care distribuie pe facebook jignirea producătorului la adresa mea şi sfidător reafirmă ataşamentul faţă de aşa-zisul Ţinut Secuiesc.

În ciuda apelului intentat de societatea comercială, ne aşteptam ca legea să fie respectată iar cumpărătorii români să nu fie discriminaţi prin etichete în limbă străină a unor alimente produse chiar pe teritoriul României.

În ceea ce priveşte mesajele de ură acerbă adresate subsemnatului, mă voi adresa forurilor competente pentru a sesiza discriminarea şi actele de şovinism promovate în spaţiul public on-line. România este stat suveran, iar legile trebuiesc respectate, indiferent de oraş, judeţ sau regiune !

Dan Tanasă
Deputat AUR Mureş

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.