Acasă Politic Când va redeveni atractivă cariera în învățământ?

Când va redeveni atractivă cariera în învățământ?

DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL Dumitru Oprea solicită Ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, să prezinte măsurile necesare diminuării deficitului cronic de cadre didactice din învăţământ, în condiţiile în care cei mai buni absolvenţi nu au nici o motivație să rămână în sistemul educațional.

„Contrar discursului public şi al promisiunilor din Programul de guvernare al PSD-ALDE, angajații din educație au avut parte, în luna februarie, conform unor analize ale INS, de o «spectaculoasă» creștere a veniturilor (în termeni reali) de 0,7%. În același program de guvernare se mai vorbește despre redefinirea statutului şi rolului personalului didactic auxiliar din perspectiva creşterii competenţelor profesionale şi a contribuţiei lor la asigurarea calităţii procesului educaţional. În realitate, conform INS, pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar s-a reuşit «performanța» să se ajungă din nou cu veniturile sub media pe economie.

Mai mult, noul președinte al Academiei Române declara, recent, că «educația este, pentru majoritatea decidenților politici, o anexă supărătoare și o apăsare la buget […] și, ca urmare, cei mai buni absolvenți nici nu se gândesc să fie profesori, iar dacă au alte oferte (și au!) fug de școală ca de sărăcie»“, a arătat Dumitru Oprea.

În acest context, parlamentarul liberal consideră că ministrul Educaţiei, Valentin Popa, trebuie să specifice măsurile ce vor fi luate pentru a garanta absolvenților de studii superioare cariere previzibile şi bine remunerate în învăţământ. De asemenea, el trebuie sa precizeze modul concret de implementare a prevederilor din Programul de guvernare PSD-ALDE privind redefinirea rolului personalului didactic auxiliar în asigurarea calităţii procesului educaţional, dar şi strategia de creștere a veniturilor pentru această categorie de salariați.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.