Acasă Actualitate Firea șantajează din nou: dacă nu sunt votate propunerile mele îl dăm...

Firea șantajează din nou: dacă nu sunt votate propunerile mele îl dăm în judecată pe Bușoi

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea și-a pierdut autocontrolul, anunțând în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București că a completat o plângere împotriva lui Cristian Bușoi și dacă astăzi iar nu sunt votate de către consilierii opoziției propunerile ei, mâine va depune plângerea împotriva lui Bușoi la instanță.

Gabriela Firea are antecedente în acest sens stabilite chiar de ÎCCJ după ce a amenințat-o pe Narcisa Iorga cu dezvăluiri denigratoare.

Conform Codului Penal șantajul este:

(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust (n.r. -în acest caz e vorba despre schimbarea votului consilierilor care altfel ar vota împotrivă) un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul (n.r.- în acest caz e vorba de active pentru holdingul municipal) , pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Citește cum ne-a șantajat în scris Firea în articolul: Firea face ce știe: șantajează și amenință. De data asta presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.