Acasă Politic Care e mai țață? Olguța informează că familia Firea-Pandele e bună de...

Care e mai țață? Olguța informează că familia Firea-Pandele e bună de plată între 10.000 și 20.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Un fost membru CEx al PSD povestea acum trei luni într-o conferință de presă cum au loc execuțiile în PSD: „Dacă nu începe doamna Firea începe doamna Olguța, depinde cum își fac semn, încep amândouă, încep să lovească, lovesc în persoana respectivă, devine mirosul de sânge din ce în ce mai pregnant în această sală. Nu e de râs!”, povestea primarul Iașului, Mihai Chirică, beneficiar al unui astfel de tratament din partea celor două țațe.
Ce s-o fi întâmplat acum de Olguța a transmis o informare oficială prin care anunță că autoritățile și instituțiile publice trebuie să afișeze pe pagina de internet, dar și la propriul sediu care sunt veniturile angajaților plătiți din fonduri publice, potrivit Legii 153/2017.

„Lista trebuie să cuprindă mai multe elemente și anume: salariul de bază, valoarea brută a sporurilor, valoarea anuală a voucherelor de vacanţă, a indemnizației de hrană, orice alte drepturi în bani sau în natură, precum și baza legală a acordării acestora. Precizăm că lista trebuie să fie nenominală, ci să cuprindă datele aferente fiecărei funcții din organigrama instituției sau autorității publice.

Articolul 33 din Legea-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prevede, la alin. (1), obligativitatea ca toate autoritățile și instituțiile publice prevăzute la art. 2 alin. (1) și (3) din lege să publice la sediul propriu și pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie și 30 septembrie ale fiecărui an, și să mențină publicată, o listă a tuturor funcțiilor din autoritățile și instituțiile respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice.

Verificarea respectării acestei măsuri intră în competența Inspecției Muncii.

Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională a conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în cauză şi se sancţionează cu amendă între 5.000 şi 10.000 lei.”, ne anunță Olguța

Până azi, 3 octombrie 2017, nici Primăria Capitalei, nici Primăria lui Pandele nu au afișat pe site listele adică nu au respectat legea așa că sunt buni de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.