Acasă Politic Cedarea către Constanda a unei bucăți din Satul Francez nu ar ridica...

Cedarea către Constanda a unei bucăți din Satul Francez nu ar ridica automat poprirea conturilor. Firea insistă să nu se adreseze instanței

DISTRIBUIȚI

Primăria Capitalei prin glasul neplăcut al Gabrielei Firea anunță: „În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate. (…) Pentru a ieşi din această situaţie de criză, voi supune din nou aprobării CGMB, în următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă”., sunt vorbele lui Firea transmise printr-un comunicat oficial.
De patru ori a încercat Firea să-i facă pe consilierii Municipiului București să voteze o HCGMB prin care soților Constanda să li se dea o parte din Satul Francez dar consilierii USR și PNL s-au opus, neexistând o evaluarea a parcelei pe care Firea vrea so dea în schimbul a 40% din datorie. Chiar dacă această hotărâre ar fi votată, poprirea nu ar fi automat ridicată pentru că darea în plată dorită de Firea nu stinge toată datoria. Așa că tot la mâna lui Constanda s-ar ajunge, e drept că nu pentru 100 milioane de Euro, ci pentru 60. Și de ce ar accepta Constanda care de 16 ani încearcă să pună mâna pe bani să renunțe la poprirea pentru restul de datorie?
Codul de Procedură Civilă prevede că orice executare silită poate fi suspendată pentru motive temeinice în urma unei cereri adresate instanței competente. Însă Firea refuză să-și îndeplinească atribuțiile și în loc să meargă în fața judecătorilor ea încearscă să forțeze mâna opoziției din CGMN. Pe bună dreptate, Ana Maria Ciceală, consilier general USR, s-a luptat ca această HCGMB să nu treacă la vot în lipsa unei evaluări a terenului, făcută de un expert, care să precizeze clar valoarea suprafeței și dacă schimbul este avantajos pentru municipalitate.
Citește AICI cum a decurs ultima încercare nereușită a lui Firea și Bădulescu de a-i da familiei Constanda o bucată din Satul Francez.

2 COMENTARII

  1. s-a nimerit bine chiar inainte de alegeri toata nebunia asta cu Costanda…asa ca Fierea se duce 100% EDITAT nu mai are nici urma de credibilitate

  2. Are dreptate duamna Firea. Banii primariei mai bine sint cheltuiti pentru concerte, publicitate la televiziuni prietene etc, nu pentru obligatiile primariei, obligatii bazate pe hotariri judecatoresti. Mai si citeva zeci de milioane euro date la biserica ca si acatiste de la duamna primar, ca poate da domnu si mai apuca un mandat, aleluia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.