Acasă Politic Cioloș: „Foarte important să avem comisar pe Agricultură”

Cioloș: „Foarte important să avem comisar pe Agricultură”

DISTRIBUIȚI

Cioloș ar vrea, mai rămâne ca România să poată! Fostul ministru al agriculturii Dacian Cioloș a dat semne că ar fi dispus să accepte postul de comisar european pentru Agricultură, dacă România va obține această poziție în urma negocierilor cu ceilalți membri ai Uniunii Europene.
„Pentru România și chiar pentru noile state membre ar fi foarte important și util să aibă un comisar la Agricultură“, a declarat fostul ministru liberal într-un interviu pentru Radio France International. Cioloș a părut să confirme zvonurile care spuneau că i s-a propus postul de comisar pentru Agricultură. Întrebat despre asta, fostul demnitar nu a negat direct, ci a afirmat doar că nu i s-a făcut vreo propunere oficială.

Șanse mari, dar schimbătoare

Cioloș, numit recent în fruntea nou-createi Comisii prezidențiale pentru agricultură, pare cel mai potrivit nume pe care-l poate propune România. Nu numai că are imaginea unui om competent și lucrează deja pentru UE, dar e privit și ca o soluție de compromis între PSD și PD-L.
Ceea ce l-ar putea opri pe Cioloș din drumul său pentru ocuparea uneia dintre cele mai importante funcții la nivel european pare să fie la acest moment jocul politic la nivel comunitar. Alte țări importante, precum Franța, par interesate și ele de comisariatul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.