Acasă Politic Criza CNSAS tulbura apele politicii dambovitene

Criza CNSAS tulbura apele politicii dambovitene

DISTRIBUIȚI


Scandalul care impiedica activitatea CNSAS de mai bine de doua luni va fi, incepand de astazi, analizat de catre membrii subcomisiei parlamentare pentru controlul activitatii Colegiului. Inainte de inceperea audierilor celor 11 membri ai conducerii, subcomisia s-a vazut nevoita sa rezolve o alta problema – afirmatiile pe tema scandalului, facute chiar de presedintele subcomisiei, senatorul Ion Predescu.


Ce nu merge bine, ce incomodeaza

Subcomisia s-a intrunit ieri pentru a pune la punct programul audierilor. -Am stabilit trei etape: in prima, vom analiza cauzele scandalului, starea institutiei, starea ei materiala, prezenta la sedinte, disfunctionalitatile institutiei. Apoi vom discuta cu fiecare membru al conducerii, pentru a stabili motivele individuale care au stat la baza declansarii crizei, precum si solutiile pe care le au membrii Colegiului; in etapa a treia vom discuta cu reprezentantii SRI despre raporturile acestei institutii cu CNSAS-, a declarat Emil Boc, membru al subcomisiei.

Reprezentantii celor doua tabere existente in cadrul Colegiului CNSAS privesc diferit intalnirea cu parlamentarii din Comisiile juridice ale celor doua camere. Presedintele colegiului, Gheorghe Onisoru, a declarat ca asteapta audierile si spera ca in acest fel se va debloca si criza de la nivelul CNSAS, fara sa precizeze insa cum se va debloca. La randul sau, Mircea Dinescu, reprezentant al gruparii opuse, sustine ca infiintarea acestei subcomisii are ca scop -tergiversarea lucrurilor si, in final, desfiintarea CNSAS-. -In mod normal, nici nu avem ce discuta cu un om ca Ion Predescu. Actuala putere doreste cu orice pret inlocuirea actualei componente a colegiului si a gasit aceasta metoda cu subcomisia-, a afirmat Dinescu. -Este o smecherie tipic romaneasca – daca vrei sa distrugi o institutie, infiintezi o mica subcomisie-, a comentat el.

A fi sau a nu fi – contestatie sau scrisoare?

In urma cu cateva zile, cei sase opozanti ai conducerii colegiului au cerut inlocuirea senatorului Ion Predescu din fruntea subcomisiei, pe motiv ca senatorul PSD a facut declaratii calomnioase la adresa membrilor CNSAS. -Am vazut ce declaratii, ca noi pozam cu femei goale. El are probleme sexuale, acest domn. Vine acest domn sau aceasta comisie, sa fie sanatoasa!-, a declarat Dinescu intr-un interviu.

Deputatul Emil Boc a precizat insa ca la secretariatul subcomisiei nu a fost depusa nici o contestatie in acest sens. Ieri, cei sapte senatori si deputati au convenit sa nu mai faca declaratii cu caracter de antepronuntare pe aceasta tema. -Poate ca n-am gasit-o noi, dar daca exista o cerere de revocare, o vom depune la birourile Comisiilor juridice ale celor doua camere, sa se pronunte-, a spus Boc. Aristide Roibu, presedintele Comisiei juridice a Senatului, a declarat ca a primit -o scrisoare-. -Mi-au trimis-o pe numele meu. O sa i-o dau lui Predescu; el a negat aspectele respective. Trebuie sa am si eu o discutie fata-n fata cu el, ca pana acum n-am vorbit decat la telefon-.

-Mi se pare ciudat, e stilul romanesc. Probabil s-au facut ca ploua. A fost de ajuns ca cineva sa arunce hartia la gunoi-, a comentat Mircea Dinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.