Acasă Politic Cu degetul pe rană

Cu degetul pe rană

DISTRIBUIȚI

Evenimentele din ultimele săptămâni nu sunt deloc încurajatoare pentru concetăţenii noştri preocupaţi cât de cât de soarta ţării.
Liviu Dragnea controlează fără nici o dificultate Camera Deputaţilor şi prin intermediul lui Tăriceanu, Senatul; guvernul şi PSD, sunt în întregime subordonate aceluiaş personaj, precum şi conform ultimelor acţiuni, Instituţia Avocatului Poporului. Chiar fără alte influenţe nocive pe care le poate executa, spectrul unei dictaturi a lui Liviu Dragnea, se profilează sinistru.
    De partea cealaltă, Instituţia Prezidenţială, slăbuţele partide de opoziţie, Procurorul General şi şefa DNA , au împreună mult prea puţină putere, pentru a opri tăvălugul lui Dragnea.
    Numeroşi jurnalişti lucizi ( unii chiar de la România Liberă ), şi-au exprimat îngrijorarea faţă de consecinţele economice ale aplicării unui program populist propus de PSD, care asvârle promisiuni fără acoperire, ceeace va duce inevitabil, la dificultăţi economice majore pentru ţară. Problemele economice sunt într –adevăr foarte grave şi îngrijorarea ziariştilor este pe deplin justificată, dar să nu uităm că există şi alte consecinţe ale „guvernării” Dragnea, cel puţin la fel de grave. Este vorba de poziţionarea politică a României în contextul în care, din ce în ce mai evident, un război între Est şi Vest, care ar putea fi nu numai rece, practic a şi început.
Unde se află România în acest nou război nefast şi care sunt perspectivele pe care le are pe termen scurt, mediu şi lung ?
    Să punem degetul pe rană !
Problema fundamentală cu care este confruntată acum ţara noastră, o reprezintă pericolul unei agresiuni ruseşti, care poate fi militară sau nu  şi ale cărei consecinţe ar fi devastatoare.
    Dacă cineva îşi imaginează că Dl. Liviu Dragnea care a propus-o pe Dna Sevil Shhaideh ca Prim Ministru şi după refuzul Preşedintelui, a numit-o totuşi într-un post de mare importanţă în guvern, a făcut-o „pentru ochii ei frumoşi” se înşeală amarnic . Este foarte posibil ca Dl  Dragnea să fi fost obligat să o numească pe Dna Sevi Shhaideh  în guvern.
Dece ? De cine ? Nu ne putem aventura să dăm răspunsuri ferme la aceste întrebări tulburătoare, dar să nu uităm că sus numita doamnă este căsătorită cu un apropiat al dictatorului criminal Assad. Iar faptul că Assad face politica dictată de la Moscova, nu este un secret pentru nimeni.
Doamna Shhaideh este evident  calul troian al ruşilor în politica românească.
Mă întreb dece dintre zecile de comentatori ai evenimentelor de după alegeri, mai nici unul nu a spus răspicat că formula de guvernare Dragnea, poate însemna bascularea în tabăra politicii internaţionale conduse de ruşi ?
Unii cetăţeni ai noştri sunt înclinaţi poate să creadă că o prietenie cu ruşii e fericită, fiindcă şi noi şi ei  suntem ortodocşi, în timp ce în Occident predomină catolicii, neoprotestanţii şi agnosticii. Ei uită că acum „ortodoxia rusă” colaborează foarte strâns cu regimul islamic al lui Assad, care are pe conştiinţă sute de mii de victime. Şi mai uită de anii de cruntă teroare şi exploatare de care a suferit România, victimă a asupririi sovietice pornită din Rusia.
     Se mai poate face ceva pentru a opri tăvălugul rusesc asupra ţării noastre ? Da, se poate ! Dar pentru asta formatorii de opinie şi în primul rând jurnaliştii trebuie să adopte o atitudine lucidă şi curajoasă, arătând opiniei publice pericolul care ne paşte.
    La 6 martie 1945, sovieticii impuneau României  guvernul comunist Petru Groza, iar în următorii 45 de ani, ţara noastră a trăit cea mai cumplită teroare din istoria sa modernă.
Asemănarea dintre cele două evenimente, despărţită în timp de peste 7 decenii, este evidentă.  Există însă şi deosebiri importante între ele .
Acum România face parte din NATO şi UE, iar statutul Alianţei Nord Atlantice, prevede conform art. 5, solidaritate în a apăra orice agresiune împotriva unui stat membru. Statutul Alianţei nu poate însă  să prevadă vre-o intervenţie în cazul în care unul din statele membre se distanţează politic de obiectivele comune sau, chiar basculează  într-o tabără opusă.
Acesta este pericolul mare care ne ameninţă, dacă guvernarea  Dragnea – Shhaideh, va acţiona împotriva intereselor Alianţei. „De acest pericol, nu ne putem apăra decât noi înşine”.
              Deie Domnul să ştim şi să putem a o face !

Dr. Gh. Boldur-Latescu este  profesor universitar emerit și fost detinut politic anticomunist    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.