Home Politic Cum a încercat Vlase, PSD-istul din fruntea SIE, să-i dea mită lui...

Cum a încercat Vlase, PSD-istul din fruntea SIE, să-i dea mită lui CTP

DISTRIBUIŢI

Cristian Tudor Popescu a găsit vineri, la sediul Digi24 o cutie de șpăgi, în valoare de 1000 de Euro, trimisă de directorul Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, fost deputat PSD, inventat de maestrul șpăgilor din România, Viorel Hrebenciuc. Vlase s-a remarcat în cariera sa politică după ce a uitat deschis microfonul Camerei Deputaților fiind auzit când îi cere unui deputat USR să i-o sugă, ceea ce nu l-a deranjat pe Iohannis care l-a instalat în fruntea SIE, serviciu unde patrioții români își dau viețile la propriu pentru țară. Dacă pe bilețelul ce însoțea cutia ar fi fost scris „prietenului meu, Cristian Tudor Popescu”, cutia ar fi putut trece drept un cadou de Paște dar complet neinspirat, Vlase a consemnat că șpăgile în legătură cu funcția pe care CTP o ocupă de analist politic la DIGI 24, Codul Penal prevăzând infracțiunea și pentru funcționarii remunerați și pentru neremunerați și de la stat și de la privat.

„Am primit această cutie aici, la recepţia Digi24, mi-au zis fetele de la recepţie – «domnule Popescu aveţi chestia asta». Am scuturat din cap, am ridicat-o, nu e uşoară. Cântăreşte ceva şi am deschis-o să văd despre ce e vorba. Mai întâi vedeţi ce scrie aici, scrie «domnului Cristian Tudor Popescu, analist politic, Digi24»”, a început CTP să povestească, vineri, la Digi24.
„Şi acum, ce găsim în cutie… Găsim, carevasăzică, Henriete French trufes. Henriete. Cantuci con mandorle almond biscoti. Aşa. Ferero roşer. Bomboane foarte plăcute. D-asemenea, Mozart pralines. O ciocolată roasted hazelnut, excelence. Darc ciocolate cataniez. Lindor irezistibli smot extra darc. Tot ciocolate negre sau ce-or fi ele. Aici avem altceva, mouse de canard. Asta-i o raţă, cum ar veni. Mouse de fouille de voilale, sunt pateuri. Avem şi nişte cafea, să creştem tonicitatea. Avem aici ceva pascal, panetone dopia deliţia ciocolato con crema ciocolato. Trecem şi la capitolul ăsta, că sărbătorile pascale… Şeridans cofe lichior. Doi într-unul, alb şi negru şeridans. După care Moet Chandons Imperial, champagne imperial! Şi, în sfârşit, ce merge, după o masă copioasă? Un coniac special original, Hennessy! Şi mai este ceva, pe fundul cutiei se găseşte ceva mic, acest pliculeţ. Să vă întreb eu ceva, am valoare în sensul că să moară duşmanii mei? Nu vedeţi ce-i aici? Păi am valoare, dom’le! Aţi mai primit dumneavoastră aşa ceva, aţi primi un magazinaş vreodată ca o atenţie?
Operaţiunea asta se numea, pe vremea generalului Pleşiţă de la DIE, Direcţia de Informaţii Externe, brichisire. Adică se foloseau pentru a câştiga bunăvoinţa unor personaje politice de către lucrători de la DIE, se foloseau diverse vinuri româneşti, se spune că Hruşciov a fost convins cu un vin de piatră în legătură cu retragerea trupelor sovietice din România. Cu mese copioase şi folcloriste. Avem aici o foarte frumoasă stemă şi aici vedeţi ce scrie: Directorul Serviciului de Informaţii Externe cu complimente, Gabriel Vlase. Întreb si eu, oare eu să fiu singurul care să bucură de o atât de înaltă apreciere, singurul din presă, din partea domnului director SIE, sau mai sunt şi alţii. Aceşti alţii, că vreau să ştiu dacă numai eu am valoare sau mai sunt alţii, au primit ceva asemănător sau poate mai puţin. Aş vrea să ştiu”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu s-a întrebat apoi din ce bani au fost cumpărate produsele şi dacă este singura persoană care lucrează în presă pe care directorul SIE s-a gândit s-o „aprecieze” de Paşte. „Apoi, acest mic butic, m-am gândit la un moment dat să ies cu o mesuţă şi puteam să dăşchiz o prăvălie mică să le comercializez aceste produse, oare este achiziţionat din micile economii personale ale domnului Gabriel Vlase, sau din bugetul SIE? E o întrebare. Finalmente, ce pot să fac decât să îi spun domnului Gabriel Vlase că îi mulţumesc pentru această înaltă apreciere, că acest colet, cine l-a adus îl găseşte acolo unde l-a depus, adică la recepţia Digi24, îi legăm funda şi fac şi eu, aşa, o sugestie – ar putea să trimită dulciurile şi cozonacul la o casă de copii. Iar băuturile să le dea spionilor care l-au dibuit pe diplomatul ăla rus, aşa-zisul diplomat, el fiind un agent KGB care încerca să racoleze cetăţeni români pentru a obţine informaţii. Să le dea drept premiu acelor agenţi, acelor spioni, le va creşte mult vigoarea cu aceste produse. Aceasta este celebra cutie. E prima oară când primesc ceva de dimensiunile astea, un coşciugel aşa n-am primit niciodată. Când eram la Gândul mai primeam de la diverşi, Asociaţia Vânătorilor care trimiteau peşte afumat, cârnaţi de mistreţ. Le desfăceam pe toate şi chemam redacţia, se făcea o mică petrecere şi asta era. Dar aici nu mai e Asociaţia Vânătorilor. Aici este domnul director al Serviciului de Informaţii Externe”, a spus Cristian Tudor Popescu.

2 ARII

  1. CTP-ul le stie pe toate, fotbal, tenis, politica, etc, asa ca termenul de brichisire pe care in mod absolut nevinovat ca Isus pe Cruce, ce afirma el este de un adevar absolut si mai ales de necontestat, asta este personajul urcat de catre binevoitorii sai in scaunele confortabile de la televiziuni pentru a forma din 1989 incoace noile elite politice si acedemice din Romania in calitate de mare orator.

    • „Si totusi se invarte”adica , Si totusi CTP chiar le cam stie, + ca are prostul obicei de a scrie in nume personal, nu se ascunde in „anonimat” ca alte persoane ,nu dau nume , de fata de altfel Apoi, sa nu uitam totusi ca si CTP este Roman, si noi Romani le stim pe toate , suntem cei mai destepti, inteligenti din lume, dovada si comentariul tau , BRAVA BA anonime, cred ca se tavaleste CTP de ras

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.