Acasă Actualitate În seara de Înviere, Patriarhul Daniel a îndemnat credincioșii să se vaccineze

În seara de Înviere, Patriarhul Daniel a îndemnat credincioșii să se vaccineze

DISTRIBUIȚI

Înaintea oficierii slujbei de Înviere, care a început la Patriarhie la 23.30, Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a făcut primul apel la vaccinare anti-COVID.
„Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Şi s-a văzut bucuria credincioşilor prezenţi, printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române”, a spus Patriarhul Daniel.
„Deci, această binecuvântare este o încurajare pentru noi. Şi a fost posibil acest eveniment anul acesta mai uşor şi anume intrarea şi multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt şi datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut”, a adăugat Patriarhul. Patriarhul Daniel a apreciat că acesta „este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”. Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte. Patriarhul Daniel: „Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele în Locurile Sfinte din Ţara Sfântă, dar şi aici la noi acasă să fim mai aproape unii de alţii şi să putem să mulţumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii, pentru că această pandemie, această molimă universală ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieţii şi al sănătăţii, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm şi să le cultivăm”, a mai spus el.

1 COMENTARIU

  1. Batrane spunele credinciosilor ortodocsi sa pastreze flacara credinzei in inimile lor(adica dragostea fata de aproapele lor) pentru ca asa a spus Isus”inimile le vreau de la voi nimic altceva” ,nu sa tina aprinsa in casa lumanari sau candele cu lumina adusa de la biserica pentru ca oameni pot sa adoarma,sa se produca incendii si raman saraci crestini fara case sau pot chiar sa moara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.