Acasă Politic Dan Ioan Popescu l-a sanctionat pe -golanul politic- Vanghelie

Dan Ioan Popescu l-a sanctionat pe -golanul politic- Vanghelie

DISTRIBUIȚI

Presedintele PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a convocat, ieri, Delegatia Permanenta a organizatiei in sedinta extraordinara pentru a-l pedepsi pe primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, pentru amenintarile cu moartea pe care i le-a adresat unui ziarist de la cotidianul -Adevarul-. Atitudinea deosebit de violenta a lui Vanghelie i-a adus acestuia un vot de blam cu avertisment, ultima sanctiune inaintea excluderii din partid. In plus, organizatia social-democrata din Capitala i-a cerut primarului de sector sa prezinte scuze in scris conducerii ziarului, precum si jurnalistului in cauza.

Suparat pe presa, care a evidentiat in mai multe randuri matrapazlacurile facute pe banii contribuabililor, primarul sectorului 5 al Capitalei, Dan Marian Vanghelie, si-a varsat veninul pe un redactor al cotidianului -Adevarul-, pe care l-a amenintat cu moartea. Pentru fapta comisa, Vanghelie s-a ales, din partea partidului pe care il reprezinta – PSD, cu un vot de blam cu avertisment, ultima sanctiune inaintea excluderii din partid. Decizia a fost luata ieri, intr-o sedinta extraordinara a Delegatiei Permanente a PSD Bucuresti, convocata de presedintele organizatiei, ministrul Dan Ioan Popescu.

Impuscati si bagati in portbagaj – amenintarile preferate ale edilului de la 5

Zilele trecute, in plin holul Primariei Capitalei, in momentul in care a dat cu ochii de ziaristul care nu-si facuse decat datoria de a-i informa pe cetateni cum se cheltuiesc fara noima, pentru propaganda si propriu interes, banii sectorului 5, Vanghelie a trecut la amenintari fatise, desi de fata se aflau mai multe persoane. -Daca ma enervez, pun niste baieti sa te urmareasca si sa te bage in portbagaj-, a strigat Vanghelie. Ziaristul afirma ca a mai avut ocazia sa asculte si cu alte ocazii, cam dupa fiecare dezvaluire a abuzurilor primarului, si de alte -dulcegarii-. Cele mai frecvente au fost – -te impusc in cap, ba!- sau -joaca-te tu, ca iti tai tendoanele-. In urma publicarii in presa a acestor amenintari, conducerea PSD Bucuresti l-a chemat, ieri, la ordine pe nabadaiosul primar, precizand ca -este vorba de o exprimare nefericita, impulsiva, lipsita de intentie propriu-zisa-. Printr-un comunicat, dat publicitatii, -organizatia PSD Bucuresti dezaproba si respinge categoric abordarile de acest gen-. Vanghelie a fost pus de mai-marii lui ierarhici din partid sa formuleze in scris scuze la adresa jurnalistului si a conducerii ziarului -Adevarul-. Organizatia bucuresteana a social-democratilor considera ca atitudinea primarului de sector -este contrara oricaror principii care trebuie sa defineasca raporturile corecte intre institutii publice, organizatii politice si mass-media-.

Surse pesediste participante la sedinta sustin ca, in apararea sa, Vanghelie a sustinut chiar ca se afla in relatii cordiale cu jurnalistul pe care l-a amenintat cu -portbagajul-. Spasit, el a promis ca aceasta a fost ultima data cand a calcat stramb in fata presei.

Gherasim: -Cercul este inchis-

-Avem o relatie buna cu mass-media si nu o sacrificam de dragul nimanui-, a avertizat si primarul sectorului 1, Vasile Gherasim. In opinia sa, Vanghelie a avut -o iesire necontrolata, care poate afecta imaginea partidului-. Gherasim, care se ocupa si de imaginea in Capitala a partidului de guvernamant, a confirmat faptul ca reuniunea extraordinara de ieri a Delegatiei Permanente a PSD Bucuresti a fost convocata de presedintele organizatiei, Dan Ioan Popescu. De asemenea, tot Popescu a fost cel care a venit cu propunerea de sanctiune. Vasile Gherasim a mai precizat ca Vanghelie va incepe sa-si spele pacatele printr-o scrisoare de scuze adresata ziaristului pe care l-a amenintat cu moartea. -Cercul este inchis-, a conchis Gherasim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.