Acasă Politic Dan Vîlceanu despre E-factura: facturile se vor distribui prin intermediul ANAF

Dan Vîlceanu despre E-factura: facturile se vor distribui prin intermediul ANAF

DISTRIBUIȚI

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a declarat, marți, că proiectul-pilot privind sistemul E-factura va fi implementat chiar din 1 septembrie. În primă fază, acesta va funcționa în relația contribuabil – stat, „așa încât să vedem dacă sunt lucruri care trebuie îmbunătățite, și apoi să-l introducem business to business”, a precizat ministrul. Vîlceanu a ținut să puncteze că E-factura e un proiect la care premierul Florin Cîțu ține foarte tare.
„E-factura, sistemul obligatoriu de facturare electronică, e un proiect mult așteptat. A fost inițiat și discuțiile au început când ministru era Florin Cîțu, e un proiect la care ține foarte tare.

Sistemul permite contribuabililor să transmită factura către ANAF, care-și va păstra datele de care are nevoie și va transmite mai departe fișerul către beneficiar. Asigură o transparentizare a acestei activități, va contribui la creșterea veniturilor către bugetul statului și, de asemenea, e o măsură care amplifică digitalizarea.

În primă fază, sistemul va funcționa business to government, vom avea un proiect-pilot, așa încât să vedem dacă sunt lucruri care trebuie îmbunătățite și apoi să-l introducem business to business.

Vom avea contribuabilii care sunt în relații contractuale cu statul, care vor aplica în primă fază acest sistem, apoi vom trece și către business to bussines, după ce vom avea toate lucrurile clarificate. Măsura va fi implementată din 1 septembrie, în relația contribuabil – stat”, a declarat ministrul Dan Vîlceanu.

3 COMENTARII

 1. „va contribui la creșterea veniturilor către bugetul statului”.
  Inainte de asta, ai inceput sa recuperezi ceva de la marii evazionisti ? Da, uitasem, aia, nu se pun la socoteala. Spolierea, ramine tot micul contribuabil.
  Nu-i asa, gradatule ?

 2. Unde se distribuie? La etaj 2 la ghiseul 7 de la ANAF?
  O FIRMA ROMANEASCA DE SOFTWARE, POATE FACE ACEST PROGRAM IN MAX O LUNA!!!
  GUVERNUL O LALAIE DE ANI BUNI.

 3. Nu exista posibilitatea de a elimina birocratia deoarece politicienii care au gindit astfel de legi pt. functionarii publici, le place sa se acopere de hirtii inutile si cit mai multeeee pt. ca-si justifia „munca”, specificind nu au incredere in cetateni, privindu-i pe toti ca pe niste infractori.
  Dar uitind cu desavirsire ca toti acesti contopisti, toti tovaraseii sint: corupti, tradatori si hoti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.