Acasă Politic De Ziua Nationala a Romaniei, parlamentarii ii vor lua ceva lui Vadim:...

De Ziua Nationala a Romaniei, parlamentarii ii vor lua ceva lui Vadim: imunitatea

DISTRIBUIȚI

Dupa amanari si pasuiri strategice, senatorii vor dezbate maine -dosarul- ridicarii imunitatii liderului PRM, C.V. Tudor. Daca reprezentantii Camerei Superioare vor da unda verde – fapt foarte probabil, conform deciziilor luate la nivelul tuturor partidelor -, Vadim va trebui sa dea socoteala in Justitie pentru afirmatiile sale repetate privind antrenarea de teroristi HAMAS in Romania.

Grupurile parlamentare si-au facut in mare parte strategia pentru ziua de maine. Astfel, pesedistii, care au dat tonul in aceasta afacere, si-au impartit -joburile-, fiecare reprezentant din Comisia Juridica atacand o dimensiune a dosarului. Dupa ce seful Comisiei juridice, Aristide Roibu, isi va prezenta raportul, profesorul Antonie Iorgovan va explica semnificatia ridicarii imunitatii parlamentarilor, in general, care sunt adusi astfel la rangul de -cetateni obisnuiti-. Senatorii PSD au fost convocati in aceasta dimineata la o sedinta de bucatarie pentru a primi ultimele indicatii de la partid. Reprezentantii PD se vor intalni si ei dupa-amiaza pentru a-si desemna vorbitorii, grupul fiind vaduvit insa joi de prezenta a trei senatori, plecati in strainatate. Democratii au hotarat insa ca vor vota, ca si PSD, pentru ridicarea imunitatii, la fel urmand sa procedeze si liberalii. Senatorii UDMR vor fi de aceasta data alaturi de partidul de guvernamant, votand -cu placere- pentru decapitarea unui inamic traditional.

Strategia PRM presupune doi pasi: prezenta la prima parte a dezbaterilor cu votul impotriva ordinii de zi – la care figureaza, la primul punct, ridicarea imunitatii lui Vadim – si retragerea din sala in clipa abordarii subiectului. Peremistii vor aranja cartile astfel incat sa nu aiba maine nici un reprezentant din Biroul Permanent la masa prezidiului pentru ca toti senatorii PRM sa poata face corp comun cu liderul partidului – care va absenta -cu desavarsire- din scena Senatului. Pentru a-i ridica imunitatea lui Vadim, senatorii trebuie sa adune 71 de voturi – cifra usor de obtinut, dupa toate datele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.