Acasă Politic Deputat: PSD calcă în picioare istoria țării

Deputat: PSD calcă în picioare istoria țării

DISTRIBUIȚI

Marea Unire de la 1918 nu înseamnă doar Actul de la 1 Decembrie. Ziua de 27 martie, este cel puțin la fel de importantă. Atunci se repara o altă nedreptate istorică, prin revenirea Basarabiei la România. Pe 27 martie 1918, în Moldova era adoptată declarația Sfatului Țării: ‘Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută și mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna SE UNEȘTE CU MAMA SA, ROMÂNIA’

Cum aniversează PSD-ul acest moment? Cu 20 de zile înainte de împlinirea unui secol de la Unirea Basarabiei cu România, ministrul Culturii l-a demis ș departamentului Centenar, Paul Cotîrleț pentru ‘lipsa unui concept unitar și a unor obiective coerente’.

Ce dovadă mai clară de lipsă de viziune, de profesionalism și chiar de lipsă de patriotism mai vrem?

PSD—ul ne învață să fim mândri că suntem români și calcă în picioare, fără niciun fel de scrupul, momente esențiale din istoria noastră.

Împlinirea a 100 de ani de Unirea Basarabiei cu România, ar fi fost prilejul pentru ca țara noastră să își spună răspicat punctual de vedere în legătură cu acest subiect. Duminică, în centrul Chișinăului a avut loc Marea Adunare Centenară de la care au lipsit chiar liderii PSD. Nu este o întâmplare, ci efectul unei gândiri politice pe care domnul Dragnea și ciracii lui nu se mai obosesc să o ascundă.

Prin incompetența de care au dat dovadă, prin faptul că, acum, după 100 de ani de când România și-a câștigat dreptul de a fi o națiune cu adevărat europeană, PSD-ul vrea să ne întoarcă din nou cu fața spre est, prin toate acestea PSD-ul se arată a fi un partid care calcă în picioare istoria națională și interesul țării.

România Mare a fost făurită de politicieni care au pus interesul țării mai presus de interesele lor. Acum țara noastră se află pe mâinilor membrilor unei clici care îi scoate la mezat interesul pentru a își proteja ei afacerile.

Nicolae Giugea, deputat PNL Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.