Acasă Politic Deputații PSD l-au scăpat pe deputatul Puișor de arestul preventiv

Deputații PSD l-au scăpat pe deputatul Puișor de arestul preventiv

DISTRIBUIȚI

 

Plenul Camerei a respins, marți, cererea privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, fiind exprimate 224 de voturi „împotrivă” și 78 „pentru”.

 

Deputații s-au pronunțat prin vot secret cu bile asupra cererii privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

 

Din totalul celor 401 deputați, la votul asupra cererii de încuviințare a arestării preventive a lui Popescu au fost prezenți 302 deputați.

 

Dintre aceștia, 224 de deputați au votat „împotrivă”, iar 78 au votat „pentru”.

 

În procesul verbal citit în plen în urma votului s-a consemnat faptul că „nu a fost întrunită majoritatea de voturi necesară pentru încuviințarea arestării preventive”.

 

Deputatul Florin Popescu a solicitat deputaților, înainte de vot, să nu-l considere un pericol public, arătând că acuzațiile la adresa sa se referă de probleme de acum 2 ani din perioada Sărbătorilor Pascale și nu din campanie electorală.

 

„Vin astăzi în fața dumneavoastră să încerc să vă conving că nu sunt un pericol public”, le-a spus Popescu deputaților. El a adăugat că de când a fost acuzat a mers săptămânal la Parchet pentru clarificări, nu s-a sustras anchetei justiției și că s-a prezentat și la Comisia juridică. „Vă solicit și dumneavoastră să nu mă considerați un pericol public. De un an și jumătate suntem colegi și nu cred că puteți să mă considerați un pericol public”, a mai spus Popescu.

 

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a precizat, luni, după ședința Biroului Permanent al Camerei, că deputații au programat marți ședință în plen și vot final, arătând că la votul final automat intră și cererea în cazul lui Florin Popescu.

 

Camera Deputaților nu a reușit să se pronunțe de trei săptămâni asupra acestui punct din cauza lipsei deputaților, pe fondul campaniei electorale.

 

DNA a cerut avizul Camerei Deputaților pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. „Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”, a arătat DNA în cerere.

 

Deputații din Comisia juridică au respins, în 28 aprilie, cererea în cazul deputatului Popescu, fost membru PDL, care a trecut la PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanșată acțiunea judiciară împotriva lui. Au fost înregistrate 15 voturi „împotrivă”, 7 voturi „pentru” și o abținere. Popescu a declarat, după ce Comisia juridică a respins cererea privind arestarea sa preventivă, că nu a mâncat nici măcar o aripă de pui și că acuzațiile se referă la trafic de influență, și nu la luare de mită

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.