Acasă Politic Deși ISU avea suficienți controlori, Arafat abia acum începe verificări în cluburi...

Deși ISU avea suficienți controlori, Arafat abia acum începe verificări în cluburi și biserici

DISTRIBUIȚI

Vă imaginați ce tragedie s-ar putea întâmpla într-o biserică unde ușile se deschid spre interior, unde ard sute de lumânări și sunt multe persoane bătrâne, dacă la clubul Colectiv unde erau tineri s-a ieșit atât de greu?  Este incredibil tupeul secretarului de stat în MAI, Raed Arafat care a declarat, marți, că ISU dispune de personal suficient pentru a controla obiectivele care nu respectă normele privind securitatea la incendii și a precizat că prioritate în acest tip de acțiuni va fi acordată localurilor, cluburilor și sălilor care găzduiesc evenimente cu mulți participanți.

„Numai la București, pentru că s-a ridicat problema numărului inspectorilor, cel puțin în ștate există 110 funcții pentru inspecție și control. Cine a zis că sunt numai 10 a dezinformat. Am auzit la un moment dat. Am verificat la ISU București, sunt 110 funcții de inspecție și control. Poate nu toate sunt ocupate, dar sunt zeci de oameni care sunt în aceste funcții, care pot controla și face inspecții”, a spus Arafat, la Palatul Victoria.

Interesant ar fi fost să ne explice de ce nu  a făcut asta până acum, ISU iar el ca și coordonator ce-a păzit. Acum se dă din nou erou!

Arafat a spus că acțiunile de control ale inspectorilor ISU vor fi făcute din oficiu, după un plan, sau ca urmare a unei sesizări.

„Dacă este o sesizare, ISU va avea obligația să verifice, dar ei vor face și controale planificate și controale inopinate. Adică în timpul funcționării chiar noaptea (…) pentru că numai așa vei putea să numeri și persoanele care sunt înăuntru și, într-adevăr, să vezi dacă depășește numărul declarat sau nu. Asta nu poți să faci postfactum, asta trebuie făcut în timpul în care discoteca funcționează. Și nu o să-i oprească. Am auzit deja o variantă că unii au scris pe intrarea în club ”petrecere privată”. Asta nu-i oprește pe pompieri să intre, vor intra, (…) vor controla, vor număra, vor fi însoțiți de Poliție sau de jandarmi”, a detaliat secretarul de stat în cadrul MAI.

Referindu-se la ”planul de control”, el a arătat că acesta va fi explicat inspectorilor ISU din întreaga țară în cadrul unei videoconferințe. „O să înceapă controalele din momentul în care vor fi publicate Ordonanța  și Hotărârea „, a subliniat secretarul de stat în MAI.

Arafat a admis că în cadrul controalelor este posibil ca un eveniment să fie oprit pentru o scurtă perioadă de timp, 10-15 minute, pentru a se verifica numărul participanților.

„Aici intervine responsabilitatea cluburilor să asigure acest lucru. Și sper că nu o să auzim pe cineva să spună că e imposibil pentru că în orice țară europeană acest lucru este posibil. Și în SUA și peste tot. Acolo controlează două aspecte: buletinul și doi, numărul celor care intră și care ies, ca să nu depășească un număr limită în interior”, a precizat secretarul de stat.

În context, el a spus că vor fi făcute controale ISU și în biserici și școli. „O să fie și aceste unități, după criterii. O să fie discuții între ministerul Educației și ISU să vedem dacă avem situații grave, încălcări grave. Pompierii și acum fac controale la școli. Au obligația să controleze toate spațiile publice prevăzute în legislația lor. Deci, indiferent de spațiu public, cu multă lume care intră în el, ei trebuie să-l controleze”, a încheiat Arafat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.