Acasă Politic Disperatul Ghișe înlocuiește în codul penal „trecerea frauduloasă a frontierei” cu „nedenunțarea”

Disperatul Ghișe înlocuiește în codul penal „trecerea frauduloasă a frontierei” cu „nedenunțarea”

DISTRIBUIȚI

Speriat că toți politicienii români cad rând pe rând în urma denunțurilor date de diverși în încercarea de a-și ușura propria situație penală, senatorul Ioan Ghișe a anunțat astăzi că a depus o inițiativă legislativă prin care art.262 din Codul Penal se modifică după cum urmează:
„Art. 262 Nedenunțarea
„Omisiunea de a denunța în maximum 30 de zile săvârșirea unei fapte prevăzute de Codul Penal se pedepsește cu închisoare de la doi la șase ani”.

În inconștiența lui, Ghișe schimbă în contextul crizei refugiaților actualul articol 262 care definește „Trecerea frauduloasă a frontierei de stat” cu un articol care să îi pună la adăpost pe politicienii infractori.

Există și acum prevăzută în art. 266 din Codul Penal nedenunțarea: „(1) Fapta persoanei care, luând cunoştinţă de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală contra vieţii sau care a avut ca urmare moartea unei persoane, nu înştiinţează de îndată autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.”, prevăzându-se că membrii de familie care nu denunță nu vor fi pedepsiți.

Dacă prin absurd s-ar vota această inițiativă imbecilă a lui Ghișe am avea următoarea situație: Cei care nu denunță o crimă iau amendă, adolescentul (răspunderea penală intervine de la 14 ani) care nu-și denunță tatăl, de exemplu, pentru un furt între soți la care mama păgubită nu face plângere poate să ia șase ani? În plus miile de refugiați din sudul României vor încerca să pătrundă în România pentru că infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei va dispărea.

Așadar Ghișe vrând să scape politicienii de denunțători, vrea să transforme românii în turnători exact ca pe vremea lui Ceaușescu atunci când el însuși turna la Securitate. Așa a urcat Ghișe în carieră și i-a și plăcut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.