Home Actualitate Doar 85 de semnături i-au lipsit lui Piedone la Sectorul 1. Ce...

Doar 85 de semnături i-au lipsit lui Piedone la Sectorul 1. Ce partid ar putea fi îndemnați să voteze simpatizanții PUSL?

DISTRIBUIŢI

Lista candidaților PUSL pentru Consiliul Local al Sectorului 1 a fost respinsă, în urma constatării că în aproximativ o treime din listele de susținători numele acestora și datele de identificare se repetă, dar cu semnături diferite, iar persoane diferite care ar fi colectat semnăturile au aceleași date de identificare. Asta deși Partidul Umanist Social Liberal a depus o listă de susținători pentru candidaturile la Consiliul Local Sector 1 al Municipiului București, pe care a completat-o până la ora 23.59 a ultimei zile de depunere.

Hotărârea de respingere luată în unamitate de Biroul Electoral al Sectorului 1 poate fi contestată de către partid. Ca urmare a invalidării celor 1.420 de semnături din totalul de 3.425 depuse, lista de susținători ai PUSL s-a redus la 2005 persoane, sub pragul stabilit de lege de 1% din numărul de alegători care în Sectorul 1 e de 209.043 adică 2090 de semnături. Prin urmare 85 de semnături i-au lipsit lui Piedone pentru a putea depune liste de candidați la Consiliul Local al Sectorului 1.

Cum candidatura lui Liviu Negoiță, candidatul PUSL la Sectorul 1, a fost validată, cel mai probabil Piedone va încerca să negocieze pre-electoral cu partidele cărora le-au fost acceptate listele de consilieri locali la Sectorul 1, acum după ce oamenii săi au pierdut șansa de a candida și pentru funcțiile de consilieri locali și deci și posibilitatea de a obține după alegeri unul din cele două posturi de viceprimari la Sectorul 1.

În mod evident o astfel de negociere între Piedone și alianța USR-PMP-FD sau cu partidul REPER condus de Dacian Cioloș este imposibilă, alianța PSD-PNL care îl contradidează la Primăria Generală cu Firea nu discută decât dacă Piedone se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, însă Dan Voiculescu vrea garantate 20 de locuri la alegerile parlamentare, AUR o are candidată pe Ramona Bruynseels fostă membră a PUSL și deci nefrecventabilă pentru Piedone, partidului condus de Diana Șoșoacă i-au fost respinse lista de consilieri și candidatul la funcția de primar, Ponta n-a depus nimic, prin urmare rămâne în joc avocatul Mircea Andrei de la partidul Alternativa Dreaptă, candidat la Primăria Sectorului 1  și care și-a făcut simțită candidatura atât în sector cât și în mediul online.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.