Acasă Politic Dragnea îi impută lui Grindeanu că nu a implementat măsurile promise pentru...

Dragnea îi impută lui Grindeanu că nu a implementat măsurile promise pentru domeniul Sănătății

DISTRIBUIȚI

„Mulți miniștri au intenționat să ia această decizie, pe care am actualizat-o ieri, pentru că spuneau că nu vor să fie arătați cu degetul că partea lor din programul de guvernare nu este pusă în practică, în mare parte nefiind vina lor, ținând de cauze care depășeau ministerul pe care îl conduceau. Sunt, de asemenea, o serie întreagă de măsuri — 200 și ceva — care nu au fost implementate până la această dată și care trebuiau să fie implementate. N-am văzut conferința de aseară, dar mi-au arătat colegii mei câteva extrase și am mai văzut și în spațiul public speculații despre faptul că unele măsuri trebuiau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Pentru a intra în vigoare în 2018, acele măsuri trebuiau adoptate până la 1 iulie 2017, ceea ce era scris și în programul de guvernare. Exemple — proiectul nostru mare cu opt plus unu spitale, un spital republican, un campus medical și cele opt spitale regionale. În program este prevăzut că ele trebuie să fie gata în 2020”, a afirmat Dragnea, într-o conferință de presă.
Dragnea a mai menționat și Fondul suveran de dezvoltare și investiții — unul dintre cele mai importante motoare de dezvoltare prevăzute în programul PSD, dar și de Legea prevenției.

„Cu toate că s-a transmis la cancelarie proiectul realizat de comisia interministerială, nici până astăzi nu a primit girul final. El trebuia deja să fie înființat până la 1 iulie 2017 pentru a începe să se operaționalizeze în acest an, iar de la 1 ianuarie 2018 să funcționeze în mod efectiv și să producă efectiv dezvoltare în această țară. Legea prevenției — am spus în campanie toți, probabil că și dumnealui (Sorin Grindeanu — n.r.), că relația dintre stat și mediul de afaceri va fi schimbată, că va dispărea agresivitatea instituțiilor statului care controlează firmele și că — foarte important — nicio măsură punitivă nu va fi adoptată de către o instituție a statului către firme fără să existe în prealabil o acțiune de prevenire. Oamenii de afaceri au așteptat asta, am așteptat și noi. Nici până astăzi Legea prevenției nu este gata, măcar ca proiect, să fie trimisă în Parlament”, a mai spus președintele PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.