Home Politic Ecologisti cu sigla PSD in piept

Ecologisti cu sigla PSD in piept

DISTRIBUIŢI

Partidul de guvernamant incearca sa se -curete- de diferite -toxine-, punand accent, mai nou, pe latura ecologica. Desi are un departament specializat pentru politici in domeniul agriculturii, apelor, padurilor si mediului, condus de ministrul Ilie Sarbu si chestorul Camerei Deputatilor, Alexandru Lapusan, PSD si-a creat si o structura ecologista.

Ieri dimineata, concomitent in 16 judete, a fost infiintat Forumul Ecologistilor PSD. Potrivit AMOS News, la Brasov, dupa dezbateri furtunoase, a fost ales presedinte directorul executiv al Agentiei de Protectia Mediului, Mirel Popa.

Noul presedinte a intocmit cu rapiditate un program minimal de masuri pentru protectia mediului la nivelul judetului Brasov, program de care sa se ocupe acest forum. Popa spune ca se astepta sa fie ales in functia de presedinte al forumului la nivel judetean deoarece -la nivelul ministerului s-a luat decizia ca sefii agentiilor de mediu sa conduca Birourile Permanente Judetene ale forumului-. Fapt cu totul normal, atat timp cat la conducerea Ministerului Mediului este un membru PSD, iar majoritatea sefilor agentiilor judetene pentru protectia mediului fac parte din partidul de guvernamant.

-Forumul este o emanatie PSD-

Nu este insa foarte clar care vor fi punctele de colaborare dintre Agentia de Mediu si Forumul Ecologistilor PSD. In programul minimal de masuri propus de Mirel Popa se face referire la -calitatea si cantitatea apei potabile-, la acest capitol urmarindu-se imbunatatirea starii tehnice necorespunzatoare a unor statii de captare, tratare, respectiv a retelelor de aductiune si de distributie a apei potabile etc.

Intrebat cum va functiona acest forum, daca este cumva o organizatie de partid sau un ONG, Mirel Popa a declarat ca -mediul nu are culoare politica-. De ce totusi o structura care se vrea apolitica isi agata de coada titulatura PSD? -Forumul este o emanatie PSD-, a precizat ferm presedintele organizatiei din care mai fac parte primarii Fagarasului, Ion Barbuti, si Prejmerului, C-tin Serban, si consilierii judeteni Ovidiu Bucur si Laurentiu Constantinescu (primii trei avand calitatea de vicepresedinti). Ieri, cu ocazia primei adunari generale a forumului la nivelul judetului Brasov, s-au inscris in aceasta organizatie 89 de membri, din care, sustine Mirel Popa, o treime nu fac parte din PSD.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.