Home Politic Europenii sunt cu ochii pe Constitutie si pe coruptie

Europenii sunt cu ochii pe Constitutie si pe coruptie

DISTRIBUIŢI


In cadrul conferintei -Impactul aderarii la Uniunea Europeana asupra Romaniei-, organizata de Institutul European din Romania, expertii romani si cei din UE au prezentat implicatiile adoptarii acquis-ului comunitar asupra Constitutiei Romaniei si masurile UE pentru combaterea criminalitatii economice si financiare.

Jean-Claude Masclet, expert UE, a explicat ca o parte din modificarile propuse urmaresc sa faciliteze aplicarea acquis-ului comunitar si privesc suveranitatea, incorporarea dreptului comunitar in dreptul national si accesul cetatenilor altor state membre la functiile publice.

Alte modificari se refera la drepturile omului si la functionarea Justitiei, urmarind o aducere la zi a prevederilor existente, spre a se evita orice probleme ulterioare si a se indeplini standardele europene de protectie in privinta drepturilor omului. Expertii au facut sugestii si cu privire la adaptarea structurilor parlamentare si guvernamentale, pentru ca Romania sa-si apere eficace interesele in UE.

Dominique Jacques, expert UE, a analizat reforma fiscala, complexitatea si nesiguranta procedurii fiscale si discrepantele intre legi. Ea a comentat ca -Romania nu are inca un sistem de evaluare a integritatii candidatilor la functiile publice-. O alta concluzie a studiului este ca pragul de 100.000 de euro pentru inculparea cazurilor de coruptie este prea mare si ar trebui adaptat situatiei economice din Romania. -Trebuie o reactie mai rapida a tribunalelor, cu judecatori specializati, altfel Romania va avea mari probleme-, a concluzionat ea, referindu-se la reforma sistemului juridic.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.