Acasă Politic Firea e noua Ceaușeasca: a scris un proiect de hotărâre a CGMB...

Firea e noua Ceaușeasca: a scris un proiect de hotărâre a CGMB care adaugă excepții la legea privind donarea de sânge

DISTRIBUIȚI

Orice cheltuială din bani publici i-a trecut prin căpșor Gabrielei Firea s-a realizat. Bucureștenii au cotizat la bugetul Capitalei iar Găbița cu mânuța ei a tocat banuții pe prostii: salarii uriașe pentru angajații care îi depășesc ca număr pe cei care deservesc aparatul Uniunii Europene, spectacole, excursii în Grecia pentru pensionari, teste SARS-COV 2 pentru încurajarea turismului în Grecia etc. deși Legea 273/2006 privind finanțele publice locale prevede că primarul are obligația de a angaja și de a utiliza banii publici doar pentru cheltuieli strict legate de activitatea Primăriei și cu respectarea dispozițiilor legale.
Noua fantezie ilegală a Gabrielei Firea este să ofere câte 1000 de EURO donatorilor de sânge vindecați de COVID deși legea permite doar 140 de lei. Mai mult Firea spune că știe ce prevede legea dar proiectul ei de hotărâre a CGMB adaugă niște excepții la legea votată de Parlament, promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Desigur că acestea sunt aspecte minore pentru Firea care dacă vrea ea, adaugă și la lege iar consilierii generali votează.

Să vedem așadar ce spun legile pe care Firea nu se obosește să le respecte deși are această obligație la angajarea oricărei cheltuieli

Legea 282/2005 privind donarea de sânge:
– sângele este o resursă națională;
– donarea de sânge este un act voluntar, anonim și neremunerat;
– donatorii de sânge au dreptul să primească, la fiecare donare, o alocație de hrană sub forma tichetelor de masă sau o masă postdonare la centrul de transfuzie sanguină în echivalentul valorii totale a tichetelor de masă acordate.
– Numărul tichetelor de masă, precum și alte drepturi și obligații ale donatorilor de sânge se stabilesc prin hotărâre a Guvernului
– Donatorii de sânge primesc, la fiecare donare, un mesaj de mulțumire cu următorul text: Vă mulțumim că ați donat sânge în data de …….. . Fiecare picătură de sânge contează.

HG 1364/2006 stabilește că donatorul de sânge are dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă 7 tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituţia de profil, în timp ce ORDINUL MS 441/2007 interzice donatorului de sânge utilizarea tichetelor de masă pentru achiziţionarea altor produse decât cele alimentare.

Acum să vedem ce ne anunță Firea

– a scris ea însăși un proiect de hotărâre a Consiliului General împreună cu medicii de la ASSMB conduși de celebra Turcheș Ablachim.
– mâine îl va pune pe ordinea de zia a ședinței CGMB (n.r.-ca să bage la apă și consilierii PSD-ALDE-PMP care-i asigură majoritatea)
– vom adauga si un stimulent financiar in cuantum de 1000 de euro, sub forma tichetelor de masa si/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar si alte produse necesare.
– chiar daca, in timpuri normale, legislatia privind donarea nu prevede si stimulente financiare, acum suntem intr-o situatie de exceptie.
Prin urmare, este nevoie de o exceptie de la lege, pentru a salva cat mai multe vieti!
– sa ne incurcam in prea multe detalii birocratice si cutumiare, atunci cand este vorba despre un interes superior: salvarea romanilor care sufera de o forma severa a infectiei covid 19!

Ce reținem de aici: că legile sunt doar detalii birocratice și când interesul superior o cere, aceasta poate și trebuie să fie încălcată. Firea, deținând adevărul absolut, decide, desigur că perfect competentă fiind, ce înseamnă interesul superior.
Și uite-așa, Gabriela Firea pare chiar mai pricepută la toate decât Elena Ceaușescu care pe sistemul medical nu s-a băgat niciodată.

1 COMENTARIU

  1. mult nu mai dureaza circul electoral ca vin alegerile si maturoiul o sa trimita la tomberon toate gunoaiele.Cum naiba a ajuns sa conduca Bucurestiul o pitipoanca de-a lui Felix securistul cu partidul-televizor?De aia aveti clanuri mafiote si fratia politicienilor cu interlopii ca votati asemenea caricaturi la primarie…Fuie Melix

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.