DISTRIBUIȚI

Primul vaccin anti-coronavirus aprobat din lume, anunţat marţi la Moscova, va fi livrat pe pieţele străine sub denumirea de Sputnik V, informează Reuters.

Mikhail Murashko, ministrul Sănătății din Rusia: ”Testările clinice au fost făcute la Universitatea Sechenov și la Spitalul Militar Burdenko. Rezultatele au demonstrat înaltă eficiență și siguranță. Toți voluntarii au dezvoltat cantități mari de anticorpi și niciunul n-a suferit complicații după imunizare”.

Ministrul Sănătății a precizat că, potrivit specialiștilor, vaccinul ar oferi o protecție de 2 ani.

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat miercuri că vaccinul dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 nu a fost testat suficient, în opinia sa obiectivul fiind acela de a avea un produs sigur, nu doar de a fi prima ţară care începe vaccinarea populaţiei, transmite Reuters citat de Agerpres. „Poate fi periculos să începi vaccinarea a milioane, dacă nu chiar a miliarde de oameni prea devreme, pentru că ar putea ucide acceptarea vaccinării dacă merge prost, aşa încât sunt foarte sceptic în legătură cu ce se întâmplă în Rusia. Aş fi încântat dacă am avea un vaccin iniţial, bun, dar, pe baza a tot ceea ce ştim – iar aceasta este problema fundamentală, şi anume că ruşii nu ne spun multe – acesta nu a fost testat suficient’, a afirmat ministrul german Spahn la postul de radio Deutschlandfunk.

Românii deja au început glumițele pe internet (vezi foto)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.