Acasă Politic Florian Bodog e fascinat de incompetenții din ministerul Sănătății

Florian Bodog e fascinat de incompetenții din ministerul Sănătății

DISTRIBUIȚI

Marii „specialiști” ai PSD din ministerul Muncii și al Sănătății îl asigurau în urmă cu 4 zile pe ministrul Bodog că tehnocrații care spun că prin noua lege a salarizării rezidenții nu vor mai primi bursa de 670 lei, nu știu ce vorbesc. Asta, deși coaliția PSD și ALDE
abrogase în Parlament (prin Legea  nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) articolul 18 din Ordonanța de Urgență  nr. 103 din 14 noiembrie 2013 care prevedea că ”medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut/soldă brută lunară mai mic/mică decât 3.000 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal delucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursă de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 lei”.

Bodog declara cu emfază agenției AGERPRES „Încă de săptămâna trecută, Direcția de specialitate din Ministerul Sănătății a luat legătura cu colegii de la Ministerul Muncii, există o controversă cu privire la faptul că s-ar putea sau nu s-ar putea acorda bursele, ceea ce pot eu să vă asigur este că în intenția Guvernului nu există nicio inițiativă de a reduce veniturile medicilor rezidenți, dimpotrivă. Eu am fost informat că există două prevederi legale în baza cărora putem acorda în continuare bursele pentru rezidenți. (…) Eu le dau asigurări medicilor rezidenți că nu se vor reduce veniturile pe care le au la momentul de față”, a declarat Florian Bodog pentru AGERPRES.
Vlad Voiculescu precum și Liga Studenților (LS IAȘI) au solicita premierului să emită o Ordonanță de Guvern prin care să se reintroducă bursele medicilor rezidenți care au fost eliminate prin legea salarizării unitare. Astăzi, premierul Tudose a emis Ordonanța de Guvern necesară. Așteptăm și noi scuze de la ministrul Bodog că de demisie nu poate fi vorba deși emite inepții după inepții. Politicienii români capătă experiență pe nervii noștri! Asta dacă o capătă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.