Acasă Politic Fost turnător la Secu sub numele Bratosin, deputatul Nica vrea ca PSD...

Fost turnător la Secu sub numele Bratosin, deputatul Nica vrea ca PSD să avizeze manualele de istorie

DISTRIBUIȚI

Declarat definitiv și irevocabil de ÎCCJ fost colaborator al Securității ca poliție politică sub numele de turnător Bratosin, PSDistul Ciprian Nica a transmis un comunicat presei în care anunță că îl cheamă la ordine la grupul PSD pe ministrul Educației despre ce trebuie să conțină programa școlară.

„Am solicitat luni, în cadrul ședinței grupului PSD din Camera Deputaților, audierea ministrului educației, domnul Adrian Curaj, ca urmare a intenției de modificare a programelor școlare.” Apoi turnătorul dă un citat din Nicolae Iorga și explică ce ar trebui să conțină manualele de istorie românești. Evident că individul nu are nicio calificare în acest sens el fiind doar un sinistru fost turnător la Secu, conform CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților de unde reiese că acesta nu a muncit până în 2008 când a devenit deputat.

Notă nedatată: „Vă infomez că numitul Bîrzea Tinu, elev anul V la chimie și cazat la internatul Liceului nr. 6, camera 54, împreună cu colegul său ascultă fecvent emisiunile postului „Europa Liberă”. De asemenea, vecinii din camerele 53 și 55 participă la ascultarea emisiunilor acestui post. Bratosin”.
Observațiile lt. Nicolae Marinescu: „Bîrzea Tinu nu a fost semnalat organelor noastre”.
Sarcini: „Să stabilească cu cine ascultă emisiunile, dacă le comentează”.
Măsuri: „Verificări la BID (Biroul de Informatică și Documentare -n.r. ) și școală”.
Însemnare marginală a lt. col. Jipa Constantin, șeful Serviciului 1 din IJ Prahova: „Semnalizați-l organizației UTC (Uniunea Tineretului Comunist-n.r.) și conducerii liceului”.

Nota nedatată: „Vă informez că, într-una din serile petrecute în camera elevului Niță Mihail (Liceul de Arte Plastice), unul din elevii străini, din Capul Verde, Francesco Amaro, întreținea discursuri politice și anume despre capitalism, despre diferența dintre viața din socialism și capitalism. De asemenea, acest elev străin întreține relații de prietenie cu elevii din Palestina. Bratosin”.

Observațiile lt. Nicolae Marinescu: „Niță Mihail nu este cunoscut  în evidențele noastre”.
Sarcini: „Să se stabilească în concret natura discuțiilor, ce relații își creează în rândul elevilor români și în ce constau”.
Măsuri: „Verificarea elevului Niță Mihail la BID și școală, vor fi dirijate și alte surse din cadrul liceului pe lângă elevul străin”.
Însemnarea lt. col. Jipa Constantin: „Semnalați-l.”

Notă nedatată: „Vă informez că numita Camarad Daniela întreține relații cu mai mulți cetățeni străini din cadrul internatului Liceului nr. 6. În luna ianuarie a fost plecată de acasă câteva zile, fiind căutată de către mama ei în internat. În aceeși seară, un milițian a găsit-o în camera unui elev din Palestina. Bratosin”.
Observațiile lt. Nicolae Marinescu: „Camarad Daniela a fost semnalată organelor noastre și de alte surse”.
Sarcini: „Să stabilească relațiile, intențiile elevilor palestinieni”.
Măsuri: „Nota copie se va exploata de către tov. lt. mj. Dinu Petrică, căruia i se va înmâna o copie”.

Nota din 17 noiembrie 1976:„Vă informez că elevii Stavri Eugen și Butnaru Ovidiu, de la Liceul Caragiale, întrețin relații de prietenie cu elevii străini care sunt cazați la internatul Liceului nr. 6, și anume Ahmed, Nobil și Tarik. Sunt văzuți în compania lor foarte des, atât în internat cât și în oraș. Au obiceiul de a mai cumpăra lucruri sau obiecte (țigări, gumă, casete) de la aceștia. Bratosin”.
Observațiile lt. Nicolae Marinescu: „Stavri Eugen nu este cunoscut în evidențele noastre. Butnaru Ovidiu este în atenția tov. lt. Urțilă”.
Sarcini: „A fost instruit cu sarcini generale.”
Măsuri: „Nota copie, la tov. lt. Urțilă.”

Nota din 23 martie 1977: „Vă informez că, în săptămâna 1 martie – 4 martie 1977, unul dintre elevii străini din Pakistan, pe nume Ahmed, cazat la internatul Liceului nr. 6, a vândut trei (3) ceasuri marca Ruhla. De asemenea, acest elev, împreună cu un alt coleg al lui, Isami, face vânzări de țigări cumpărate de la shop. Țigările le poartă cu el într-o geantă sport, de formă paralelipipedică, de culoare gri închis. Bratosin”.
Observațiile lt. Nicolae Marinescu: „Elementele semnalate sunt în atenția grupei UM 0625 RP.”
Sarcini: „I s-a efectuat instructajul general”.
Măsuri: „Nota copie se va înmâna tov. lt. mj. Dinu Petrică și se va exploata.”

Angajamentul semnat: „Subsemnatul Ciprian Nica, născut în Țifești (Vrancea) și domiciliat în Țifești, elev al Liceului de Muzică și Arte Plastice din Ploiești, anul III P, cunoscând că apărarea patriei este o datorie a fiecărui cetățean din RSR, mă angajez să ajut organele de Securitate prin furnizarea de date și infomații despre persoane, fapte ce ar aduce prejudicii Securității statului. În colaborarea cu organele de Securitate mă angajez să fiu sincer și cinstit, să respect adevărul și totodată să nu divulg secretele colaborării niciunei persoane indiferent de gradul de rudenie și funcție. Sunt conștient că respectarea prezentului angajament ar leza unele relații ale Securității statului. Informațiile pe care le voi furniza sub formă de note scrise le voi semna cu numele de Bratosin, în loc de numele meu real”. 2 iunie 1976.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.