Acasă Politic Fostii secretari ai MIE, aceeasi Marie cu alta palarie

Fostii secretari ai MIE, aceeasi Marie cu alta palarie

DISTRIBUIȚI

Ministrul integrarii, Hildegard Puwak, a declarat, ieri, ca cei doi secretari de stat din ministerul pe care il conduce care au fost eliberati din functie la sfarsitul saptamanii trecute vor avea aceleasi responsabilitati ca si pana acum, iar activitatea MIE nu va fi afectata.

Puwak a precizat ca, la inceputul acestui an, in cadrul reformei administratiei centrale, MIE a primit 30 de posturi in plus, ajungand acum la 130 de angajati. De asemenea, decizia de reducere a posturilor secretarilor de stat a fost conforma cu practica statelor europene, unde se respecta proportia intre functiile de conducere si nivelul executiv in administratie, in general functiile de conducere reprezentand 10-12%.

Leonard Orban, fost negociator-sef adjunct cu UE, va avea aceleasi responsabilitati ca si pana acum. Functia sa nu era consacrata in organigrama MIE, dar ea va fi creata, a precizat Puwak.

Va fi infiintat postul de secretar general al ministerului, in care va fi numit celalalt fost secretar de stat, Gheorghe Plesa, care avea in subordine directiile resurse umane, contencios, tehnologia informatiei si directia economica. -Nu avem nici o observatie privind calitatea muncii lor-, a conchis Puwak.

Primul ministru, Adrian Nastase, a hotarat, saptamana trecuta, reducerea numarului secretarilor de stat, iar departamentele conduse de acestia urmeaza sa fie, in parte, desfiintate, sau comasate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.