Home Politic Giorgia Meloni pătrunde în România

Giorgia Meloni pătrunde în România

DISTRIBUIŢI

Giorgia Meloni, primul ministru ales al Italiei care este și președinta European Conservatives and Reformists Party (ECR), a treia forță politică în Parlamentul European aflată în creștere în toată Europa, determină o primă mutare politică în România, un semnal pentru mult dezbătuta coagulare a forțelor conservatoare de pe scena politică românească.
Sedus de deschiderea europeană a partidului condus de Meloni, fostul senator Mircea Andrei, președintele partidului Alianța Național Creștină a renunțat la trendul ascendent pe care îl avea în sondaje, între 3 și 4 procente, și a trecut cu aproape integralitatea membrilor săi la partidul Alternativa Dreaptă condus de clujeanca Adela Mîrza, Mircea Andrei devenind Secretarul General al acestui partid.
Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Conservatorilor Europeni, Adela Mîrza fiind membră în boardul de conducere al ECR Party alături de Giorgia Meloni care este președinta partidului Fratelli D’ Italia cu care a câștigat alegerile dar și alături de Morawieck, fost și proaspăt desemnat prim-ministru de președintele Poloniei, Andrzej Duda și el provenit din ECR Party.
În România, se pare că Mica Antantă reușită de Adela Mîrza și Mircea Andrei așază deja filiale în jumătate din județele țării și organizează în primul trimestru al anului viitor desantul la București al unei foarte mari delegații de europarlamentari – însoțiți poate chiar de Meloni – prin care să se reușească o lovitură de imagine a Partidului Alternativa Dreaptă.
Conferința ECR Party organizată la București intenționează să adune în jurul ei tot polul conservator și să dea startul alegerilor europarlamentare și nu numai.
Posibilul acces oficial la Președintele Poloniei, Primului Ministru Giorgia Meloni și Primului Ministru polonez aflați în funcție anul viitor poate reprezenta un atu puternic pentru un eventual candidat la Președinția României, poate Mircea Geoană, poate Cristian Diaconescu.
Oricum se joacă!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.