Acasă Politic Gitenstein: „Și în Senatul american s-a mai greșit la legi”

Gitenstein: „Și în Senatul american s-a mai greșit la legi”

DISTRIBUIȚI

În contextul gafei făcute de aleșii PDL săptămâna trecută, când au votat orbește proiectul conservatorilor de reducere a TVA-ului la 5% la produsele de bază, precum și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, a povestit ieri la PRO TV cum în Senatul SUA s-a adoptat, din greșeală, o lege care conținea dispoziții contrare intențiilor inițiatorului proiectului, acest fapt fiind constatat abia după aprobarea documentului. „Am lucrat 17 ani și jumătate pentru Senatul SUA. Am fost martorul unei întâmplări identice în Senatul american, unde a fost adoptată din greșeală o lege“, a exemplificat înaltul oficial american. Potrivit acestuia, evenimentul s-a petrecut în anii ‘70, când, în timpul unei proceduri legislative, un membru de staff a introdus în proiectul legislativ dispoziții care erau inverse intențiilor inițiatorilor legii.
„Era o lege mare, stufoasă și complicată. Au adoptat-o și la final, când au citit-o, după adoptare – era deja la președinte pentru promulgare – au spus: tocmai ați viciat întreaga lege din cauza acestor dispoziții. Legea a fost întoarsă și a trebuit rescrisă pe
de-a-ntregul. Astfel de lucruri se întâmplă. Oamenii stau până noaptea târziu, încercând să ia decizii și au o lege complicată și votează greșit. Se întâmplă“, a adăugat diplomatul american. Pe de altă parte, acesta a mai precizat faptul că-n cazul românesc, soluția trebuie să vină „din ceea ce decide majoritatea parlamentară“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.