Acasă Politic Guvernul îl contrazice pe Arafat care anunța apocalipsa de pe 1 august:...

Guvernul îl contrazice pe Arafat care anunța apocalipsa de pe 1 august: nu există o analiză cu privire la revenirea la starea de urgență

DISTRIBUIȚI

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat, luni, în cadrul emisiunii Adriana Nedelea LA FIX, că, în momentul de față, nu se pune problema revenirii la starea de urgență în România. Declarația contrazice afirmația lui Raed Arafat care joi seară afirmase, bineînțeles că la Antena 3, că ia în considerare scenariul în cara România se va întoarce în stare de urgență din 1 august. „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august.(…) Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă.
20 – 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri”, explica Arafat jurnaliștilor Antenei 3 care-i sorbeau cuvintele. Detalii AICI.

În schimb, Ionel Dancă a precizat că se analizează instituirea de măsuri de limitarea a circulației la nivel local, cel mult zonal. ”Nu există în momentul de față o astfel de analiză cu privire la o situație care ar putea determina revenirea la starea de urgență. Sunt analizate diverse măsuri punctuale care ar putea limita la nivel local, zonal sau în funcție de un anumit interval orar anumite activități în spațiile publice, tocmai pentru a nu afecta reluarea activităților economice. Economia trebuie să-și revină la normal”, a declarat Ionel Dancă.
Citeşte întreaga ştire: Ionel Dancă: ”În momentul de față nu există o analiză cu privire la revenirea la starea de urgență”

2 COMENTARII

  1. E clar! Covidul bate politica! Virusul asta, ca orice virus, nu are nici constiinta de partid, nici nationalism, nici afectiune pentru ….cel mai iubit dintre pamanteni! E un agent patogen, mai tare ca agentul,,Cupar” sau agentul termic ! Si culmea,ataca cel mai mult pe ignoranti, indiferent de nivelul lor de educatie sau cantitatea diplomelor! In plus virusul asta ,ca si fratii sai mai mari sau mai mici, nu atenteaza la ilbertatea nimanui! El infecteaza si … atat! Ce stupizi pot fi oamenii! Domnule Panait, ati vazut sau aveti cunostinta de virusi sau microbi..stupizi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.