Acasă Politic Hai cu Nicușor Dan la Primăria Capitalei!

Hai cu Nicușor Dan la Primăria Capitalei!

DISTRIBUIȚI

Uniunea Salvati Bucurestiul a dobandit personalitate juridica, in baza hotararii Curtii de Apel care a dispus inregistrarea partidului in registrul special al Tribunalului Bucuresti.

Decizia Curtii de Appel a fost comunicata vineri 27 noiembrie 2015 si este definitiva. Ea anuleaza decizia de respingere formulata in cursul lunii septembrie de Tribunalul Bucuresti.

 « Dobandirea personalitatii juridice pentru USB este primul pas in indeplinirea obiectivului de a oferi alternativa la actuala clasa politica, care nu ii mai reprezinta pe multi din cei ce au pus-o acolo. Impreuna cu sustinatorii nostri si cu acei profesionisti animati de valori morale si etice inalte pe care speram sa ii atragem in USB vom impune un alt mod prin care clasa politica se raporteaza la cetateni, la institutiile statului, la societate in général. Este vorba de respect, competenta, transparenta, depolitizare », a declarat Nicusor Dan, presedinte al Grupului de Initiativa al USB.

Obiectivele politice ale USB sunt : reasezarea ierarhiilor in societatea romaneasca pe criteriile moralitatii si competentei, un sistem democratic care sa nu ingradeasca accesul la demnitatea publica, o administratie publica eficienta, care sa optimizeze interactiunea cu persoanele fizice si juridice, o administratie publica transparenta, care asigura participarea cetateanului la decizii, stoparea risipei banului public, o justitie independenta, eficienta si predictibila si respectarea legii.

Alte obiective importante mentionate in Statutul partidului sunt : o economie functionala in care exista competitie economica corecta, un sistem legislativ si fiscal predictibil si constrangeri birocratice minime ; rezolvarea regimului de proprietate funciara ; un proiect national pentru marea infrastructura ; un sistem educational de calitate, care formeaza competente in acord cu necesitatile vietii sociale si ale pietei muncii ; un sistem sanitar care sa isi eficientizeze resursele si care sa garanteze un act medical de calitate ; o dezvoltare a localitatilor urbane si rurale care sa asigure cresterea calitatii locuirii si cresterea competitivitatii localitatilor si in special a marilor orase in competitia globala ; un bun echilibru intre dezvoltarea economica si protectia mediului si a sanatatii ; un sector cultural dinamic ; cresterea gradului de accès la cultura si protejarea patrimoniului cultural ; orientarea euro-atlantica a politicii externe a Romaniei si consolidarea pozitiei Romaniei in structurile euro-atlantice ; respectarea suveranitatii nationale, a independentei si unitatii statului, a integritatii teritoriale, a ordinii de drept si a principiilor democratice constitutionale ; promovarea valorilor si intereselor nationale, a pluripartitismului politic.

Conform Statutului, primul congres al USB, constituit din totalitatea membrilor fondatori, va fi organizat in termen de cel mult 90 de zile de la data inregistrarii formatiunii in Registrul Partidelor Politice.  Pana la primul congres USB, conducerea partidului va fi asigurata de Comitetul de initiativa, iar Presedintele acestui comitet va reprezenta USB in relatiile cu tertii. Membrii comitetului de initiativa sunt : Nicusor Dan, presedinte, Cristian Razvan Banica, Daniel Gavrila, Dan Podaru si Argentina Traicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.