Acasă Politic În ajun de moțiune, PSD se legitimează cu mișcări sindicale și cutii...

În ajun de moțiune, PSD se legitimează cu mișcări sindicale și cutii cu semnături!

DISTRIBUIȚI

După eșecul moțiunii de cenzură din vară, liderii PSD au orchestrat o altă strategie în bătălia pe care o duc împotriva Cabinetului Boc prin strângerea de semnături, operație care s-a desfășurat în vară pentru a aduce o presiune în plus la moțiunea de cenzură din această toamnă, sub pretextul de a fi populară. Dar cum „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg“, liderii PSD s-au văzut puși în fața unui eșec previzibil la votul de astăzi al moțiunii, ca urmare a abținerii aleșilor PDL-UDMR-UNPR și a celor ai grupului minorităților naționale, rămânându-le doar presiunea străzii și semnăturile a circa 2,5 milioane de cetățeni care ar putea fi simpatizanți ai social-democraților. Practic, întregul circ mediatic făcut de Ponta în aceste luni nu a convins românii nemulțumiți să semneze în masă pentru susținerea unei moțiuni de cenzură făcute pe picior, în termeni economici alegorici. În acest context, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri că semnăturile pe care PSD le-a strâns de la populație pentru demiterea guvernului au fost îndosariate și încărcate ieri într-un microbuz, urmând să fie transportate la grupul PSD din Camera Deputaților și amplasate, astăzi, în sala plenului Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură. Potrivit acestuia, toate semnăturile sunt însoțite de nume, prenume, adresă și cod numeric personal, fiind organizate în bibliorafturi, pe județe. „Vreau să le transmit parlamentarilor de la putere că acești oameni i-au ales, nu i-a făcut senatori și deputați nici Boc, nici Udrea, nici Roberta Anastase. De voința lor trebuie să țină cont, nu de voința unei găști restrânse care a pus mâna pe PDL, pe guvern și au sugrumat România“, a spus liderul PSD.

Tupeul lui Ponta!

După ce s-a faultat până ieri cu președintele PNL, Crin Antonescu, asupra posturilor din guvernul-fantomă, președintele PSD, Victor Ponta, a afirmat ieri că opoziției îi mai lipsesc doar patru voturi pentru ca moțiunea de cenzură care va fi votată astăzi să fie adoptată în Parlament.
Potrivit acestuia, are promisiuni ferme de la mai mulți independenți și pedeliști că vor vota moțiunea de cenzură. În fapt, această declarație a „micului Titulescu“ este o diversiune mediatică menită a mai îndulci un pic un eșec previzibil, ca urmare a strategiei chibzuite a coaliției de guvernare de la această moțiune. „În acest moment ne lipsesc patru voturi pentru a trece moțiunea de cenzură. Fac apel la toți parlamentarii puterii să refuze statutul de oi închise și păzite în bănci de către doamna Udrea, de către domnul Oprea, de către domnul Borbely, cei care au în mână și banii, și puterea“, a conchis președintele PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.