Acasă Politic În loc să înfunde pușcăria pentru morții de acum 30 de ani,...

În loc să înfunde pușcăria pentru morții de acum 30 de ani, Petre Roman candidează pentru PSD

DISTRIBUIȚI

Devorat de o incomensurabilă foame locativă, Petre Roman, avea o singură preocupare majoră, în data de 26 decembrie 1989, povestea Dumitru Mazilu, desemnat în acea zi in functia de prim-vicepreședinte al Consiliului FSN. Brucan și Petre Roman, își amintea Mazilu, într-o carte de memorii, erau frământați doar de aspectul imobiliar al vieții lor, când trupul lui Ceaușescu abia se răcise, iar “teroriștii care trăgeau din toate pozițiile” – pentru a-l cita pe Ion Iliescu, încă nu își epuizaseră toate pozițiile.

Primul obiectiv ale grupului din jurul lui Ion Iliescu a fost căpătuirea cu noi vile în Primăverii, discuțiile învârtindu-se în jurul temei noilor domicilii pentru cei ca Brucan, Roman, Bujor Sion și alți corifei ai democrației de tip nou. Problema lui Roman, care avea atunci unde locui, era să se mute urgent în Cartierul șmecherilor comuniști, în Primăverii, dorința care i-a fost sastisfacută urgent. Acum această locuință este piatra de gât atârnată fostei sale soții, Mioara Roman, care e bună de plată după ce ani de zile nu avut chef să plătească chiria pălățelului închiriat de la stat.

Au trecut 30 de ani de când vitejii noștri compatrioți au murit pentru libertate dar deși procurorii au probat că moartea lor s-a datorat grupării criminale care a vrut să pună în 1989 mâna pe putere, nimeni nu a plătit.

Ajuns la bătrânețe dar cu părul vopsit și mimând tinerețea, Petre Roman, fiul fostului ilegalist comunist Walter Roman, pe numele său adevărat Ernest Neulander, a trecut la PSD, partidul cu care s-a asortat dintotdeauna. Cap de listă la Consiliul General pentru PSD, Roman nu are niciun fel de remușcări pentru Revoluție și Mineriadă.

Ba mai mult, omul are un tupeu vecin cu nesimțirea încă de atunci, când a venit după Mineriadă la Universitate să le vorbească studenților? Subiectul, neimportant. Amfiteatrul, plin. Studenții au început să scandeze: „călcați pe sânge, călcați pe sânge!”. Ați plecat, spunând nervos: „nu e niciun sânge, ați dat voi cu vopsea roșie!”. Jurnalistul George Roncea a povestit în articolul „14 iunie, ziua când n-am murit” cum i-au crăpat capul minerii în Facultatea de Arhitectură.

Dreptate, ochii plânși cer să te vadă!

5 COMENTARII

  1. Si eu am mancat bataie de la mineri pe data de 14iunie si stiu cum a fost.Dar toata vorbaria nu misca niciun fel de fir de praf din capul vinovatilor pentru ca grupul de la mineriada are averi de miliarde de euro in tot felul de banci si controleaza tot felul de politicieni in special de la PSD si grupul lui Basescu-pmp
    Ca si concluzie?Romania e o tara cu grave probleme de justitie si eu as spune noi ne-am cam pierdut suveranitatea din cauza acestor tradatori din decembrie 1989
    Tot jaful de dupa 1990 si mafia politica care s-a creat ulterior este creatia lui Iliescu,Brucan,Gelu Voican,Petre Roman,Basescu si multi altii din jurul lor
    „Nu ne vindem tara”…ha ha ha au vandut-o in 5minute imediat cum s-au vazut la putere in 1990

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.