Acasă Politic Încă un apropiat al Elenei Udrea este incompatibil

Încă un apropiat al Elenei Udrea este incompatibil

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui ANTON MARIN, Deputat în Parlamentul României, întrucât, în perioada 20 decembrie 2012 – 23 iulie 2013, a deținut, simultan, atât funcția de deputat, cât și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul ANTON D. MARIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.
Astfel, ANTON MARIN nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de deputat este incompatibilă cu:  […] calitatea de comerciant persoana fizică”.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ANTON MARIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.