Acasă Politic Indolența obscurului ministru Tătaru a depășit orice limită. Medicii de familie și...

Indolența obscurului ministru Tătaru a depășit orice limită. Medicii de familie și cei de la Spitalul Sf. Ioan protestează

DISTRIBUIȚI

UPDATE: Negocieri la Spitalul Sfântul Ioan. Managerul Agafiței menține sporuri ilegale în anumite secții

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan din Capitală au declanşat un protest spontan marți dimineaţă. Oamenii sunt nemulţumiţi că deşi unitatea sanitară a devenit spital COVID în urmă cu câteva luni ei nu au primit niciun spor de risc până acum, anunță Antena 3.

Ba mai mult, DSP plănuiește să amendeze cadrele medicale fiindcă n-au respectat distanța minimă obligatorie.

Maged Mokbel , medic la Spitalul Sf. Ioan din București, a declarat pentru Antena 3 că el și colegii săi au vrut să transmită nemulțumirea că nu au primit sporul de risc, dreptul lor conform legii.

Tot azi, medicii de familie prin vocea Președintelui Patronatului Medicilor de Familie București-Ilfov dr. Gheorghe Alexandrescu, anunță că au fost umiliți și mințiți în ultimele 9 luni, deși însuși Președintele Klaus Iohannis, care a mediat o întâlnire între ei și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, le-a garantat că problemele vor fi rezolvate.

„Pe lângă lipsa echipamentului ni s-au promis acele sporuri compensatorii, sporuri de risc, pentru care am fost puși să completăm în două rânduri vrafuri de hărții, să le trimitem contra-cronometru la Casa de Asigurări. După care ni s-a spus că am fost testați numai că să se vadă care ar fi impactul pentru bugetul Casei Naționale.”, a declarat Alexandrescu.

 

2 COMENTARII

 1. Au fost asa zizse negocieri la Ministerul Sanatatii din Romania condusa de primul ministru Ludovic Orban pe subiectul acordarii unor sporuri pentru personalul de prima linie angrenat in contactul cu pacientii, iar consilierii ministrului sanataii Nelu Tataru au votat in bloc ca medicina de familie sa nu primeasca nimic, asbsolut nimic din pleiada de sporuri de tipul incordare psihica, lucrul la calcularor, spor de conditii de munca deosebite etc ….sub motivatia ca medicii de familie au profesii liberale si treaba lor sa se descurce, am incheiat citatul.
  Ca sa vedeti ce sporuri si-au tras functionarii din MInisterul Sanatatii si ce lobby a facut Nelu Tataru pentru personalul din unitatile de stat – exclusiv medicina de familie, analizati la rece, fara partinire numeroasele decrete, legi care acorda sporuri fara numar colegilor sai din unitatile de stat si mai ales din DSP-uri.
  Ca sa va documentati asupra ipocriziei si demagogiei pe care o promoveaza pe toate posturile de televiziune afiliate gruparii PNL , uitati va un pic la faptul ca eroii sunt medicii din spitale , daca se poate specialistii lui Nelu Tataru iar medicii de familie sunt prostii de serviciu, marginalizati, umiliti de catre grupul de interese reprezenttat de LUDOVIC ORBAN si compania sa .
  Recent, a decedat la locul de munca un medic de familie, in varsat de 46 de ani si echipa de resuscitare a declarat decesul iar analizele au demonstrat ca medicul acela a murit de COVID 19.
  Cinismul lui LUDOVIC ORBAN si al lui NELU TATARU a fost maxim, demonstrand fara putinta cat dispret au acestia in calitate de decidenti politici si nu numai fata de medicina de familie, astfel in comunicatul trimis posturilor de televiziunea, DSP-ul anunta sec citez > se va face o anccheta epidemiologica sa identifice ce persoane au fost infectate cu COVID 19 de medicul de familie !!!
  Adica Ministerul Sanatatii transmite populatiie ca medicii de familie sunt potentiali infractori, si de ce nu poate ca ar trebui sa fie inculpati de organele de urmarire penala pentru zadarnicirea combaterii bolilor, cinism..
  Un militat cazut la datorie, in teatre de operatiuni este un erou, un medic specialist ce a murit de COVID 19 este la fel descris de mas media ca un erou, iar daca moare un medic de familie la datorie este deja un infractor…
  Ce noroc pe medicii de familie ca sunt in linia intai de munca in contact direct cu pacientii si statul roman sub conducerea presedintelul Romaniei continua sa consolideze politica de marginalizare a corpului celor aproximativ 11 000 de medici din asistenta medicala primara.
  Incercati sa dialogati cu medicii de familie pe subiectul veniturilor reale acordate de statul roman si in mod cert o sa aveti cosmar, realizant ca cei care in teorie ar trebui sa fie rasplatiti pentru asigurarea starii de sanatate normale in Romania lui Klauss Werner Johannis sunt supusi unor presiuni inimaginabile din partea structurilor statului roman iar decidentii fug pur si simplu sa va dea raspunsuri clare.
  Atat presedintele actual Johannis cat si ministrii sanatii care s-au perindat in ultimii 14 ani nu au avut un singur post de consilier alocat asistentei medicale primare, iar asta se vede in modul care decidentii reactioneaza pe zona de preventie medicala, unde suntem la acest moment praf si daca continua valul de plecari masive din sectorul medicinei de familie va urma dezastrul sau colapsul total al sistemului medical romanesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.