Home Politic Iohannis nu catadicsește să promulge legea care anulează escrocheria PNL-PSD din OUG-ul...

Iohannis nu catadicsește să promulge legea care anulează escrocheria PNL-PSD din OUG-ul cu prețul la energia electrică

DISTRIBUIŢI

În luna martie 2022 șase politicieni de la PNL și PSD au emis o ordonanță de urgență prin care au decis ca românilor care în anul 2021 au consumat mai mult de 300kWh de energie electrică lunar să nu li se mai aplice prețurile din contractele în vigoare, încheiate cu furnizorii pe când Virgil Popescu făcea turul televiziunilor să ne agaseze cu piața concurențială și liberalizarea acesteia. Ordonanța prevede un mod de calcul special al prețului la energie electrică, începând cu 01 aprilie 2022, pentru familiile care în anul 2021 au consumat peste 300 KWH lunar, ceea ce a triplat prețul plătit de acești români.
Astfel, furnizorii de energie electrică au încasat triplu începând cu 01 aprilie față de prețul contractat cu acești români.
Ordonanța împarte românii în două: cei care au consumat mai mult de 300 kWh lunar și cărora nu li se mai aplică prețul din contractele în vigoare și toți ceilalți, persoane fizice și persoane juridice cărora li se aplică.
Peste 300 kWh lunar consumă familiile cu mulți membri care au un singur contor și plătesc împreună facturile și cei care și-au cumpărat mașini electrice anti-poluare.

Cei șase politicieni PNL-PSD care au semnat escrocheria ce ia bani din buzunarele unor români și umple conturile furnizorilor de energie electrică sunt: primul-ministru Nicolae Ciucă, Ministrul energiei, Virgil Popescu, Secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, Ministrul muncii și solidarității sociale, Marius-Constantin Budăi, Ministrul economiei, Florin Marian Spătaru și Ministrul finanțelor, Adrian Câciu.

Pe 15 iunie am trimis Ministerului Energiei un set de întrebări legate de aceste prevederi aberante menite să îmbogățească furnizorii, dar Popescu nu a răspuns. În schimb, în Parlament s-a votat pe 21 iunie un amendament la legea de aprobare a Ordonanței 27/2022 care permite și familiilor numeroase sau celor cu mașini electrice să plătească prețul din contractele în vigoare și nu unul exorbitant calculat după metoda din OUG-ul abuziv.

Legea a plecat la promulgare însă președintele Iohannis nu catadicsește să o promulge, că doar ce contează că poporetul mai plătește încă o săptămână prețul aberant stabilit de guvernul PNL-PSD.

Publicăm întrebările transmise ministrului Popescu:

„1. De ce prin OUG 27/2022 ați obligat furnizorul de energie să nu mai respecte prețul din contractul încheiat cu un consumator cu consum de peste 300kWh lunar, crescând prețul pe care acesta îl plătește de trei ori? Din Nota de Fundamentare a OUG 27/2022 nu rezultă o explicație pentru această abordare.

Vă atașez pentru exemplificare factura (….. )pentru a vedea că aceasta are prețul negociat de 0,248000 lei/kWh, însă ea plătește de trei ori mai mult printr-o poziție suplimentară din factură numită „diferență de preț final facturat conform OUG 27/2022 – preț contract” pentru perioada facturată, care este 0,523760 lei/kWh.

2. Cum explicați că nu numai că nu ajutați deloc familiile numeroase sau pe cele cu mașini electrice care au consumat peste 300 kWh lunar, dar le-ați obligat prin această OUG să plătească de aproape trei ori mai mult pentru energie decât prețul contractat, banii reprezentând venituri suplimentare-cadou de la guvern pentru furnizorii de energie?

3. Dacă acești consumatori care au avut peste 300kWh lunar în 2021, consumă anul acesta sub 300 kWh ei tot nu vor plăti prețul din contract, ci vor finanța timp de un an, până la regularizarea din 2023, furnizorii de energie cu „diferența de preț final facturat conform OUG 27/2022 – preț contract”. Cum justificați această situație?

4. Ați considerat că acești consumatori casnici care depășesc 300 de kWh lunar trebuie pedepsiți de actuala guvernare PSD-PNL pentru ceva și pentru ce anume ar fi sau a fost o scăpare din incompetență?

5. Cum explicați că din toată România ați anulat prețul din contractele în vigoare DOAR pentru acești consumatori?

6. Vă rugăm să ne indicați când a fost mediatizată de către Guvernul României această situație și cum au fost avertizați consumatorii cu consum de peste 300 kWh/lunar de către Guvern că prețul din contractele lor nu va mai fi respectat?

7. Pagina accesibilă prin butonul Comunicare, subcategoria comunicate de presă, a Ministerului Energiei este complet goală: http://energie.gov.ro/comunicate-de-presa/. Cum comentați?

8. Câți angajați are Ministerul Energiei la Departamentul Comunicare și câți la Biroul de Presă?

9. Vă rugăm să ne indicați URL-ul unde ați publicat salariile nenominale din Minister?”

Dar ce să aștepți de la Ministerul Energiei unde conțopiștii încă cer ștampila pe documente deși din 2017 aceasta reprezintă abatere disciplinară?

1 COMENTARIU

  1. Agentul ala nemtesc se ocupa de subminarea economica a romanilor si a Romaniei . Il lasi tu pe austro-ungar sa-ti puna pret la pompa de benzina ca la francezi care au salarii de 6 ori mai mari si noi avem benzina cu cativa centi mai ieftina (la misto) cu petrol romanesc 35/.
    Firnizorii iau curentul scumpit de stat l,a producatorii de stat prin oamenii din consilile de administratie pusi de PNL Popescu cu pret dublu , si il revand de 10 ori pretul dar nu e specula , e economie de piata . Mi-e greata de agentii germani ai PNL ului si daca PSD ul continua politica de inrobire a romanilor alatiri de agentii EDITAT , dupa principiul ,,Spune-mi cu cine esti prieten, ca sa-ti spun cine esti,, vor culege roadele tradarii peste 2-5 ani .

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.