Acasă Politic Ion Iliescu mesaj către PSD: Corupția subminează autoritatea. Se impune o acțiune...

Ion Iliescu mesaj către PSD: Corupția subminează autoritatea. Se impune o acțiune perseverentă pe toate planurile împotriva corupției

DISTRIBUIȚI

Retras din lumea politică, Ion Iliescu a oferit un interviu telefonic pentru România Tv cu privire la situația Partidului Social Democrat și greșelile care au dus la neîncrederea populației în PSD.

„Primul lucru pe care aș vrea să-l amintesc este tocmai punctul de plecare care a fost revoluția română, PSD-ul fiind partidul care duce mai departe idealurile și obictivele revoluției din decembrie 1989. Revoluția nu a însemnat doar un banal schimb de putere, ci instaurarea democrației, promovarea drepturilor și libertăților cetățenești, a unei noi ordini sociale, mai drepte pentru cei mulți, nu cred că aceste obiective au fost încă realizate în totalitate, încât să le scoatem de pe ordinea noastră de zi. Se impune o clarificare ideologică permanentă, clarificare care să permită reintegrarea acestor teme care au stat la apariția partidului nostru. Este momentul reafirmării opțiunii de stânga a partidului, al reafirmării valorilor democrației românești. Să consolidam acest partid, care s-a născut din istoria noastră, din eforturile noastre, din trăirile noastre, suferințele și victoriile noastre. Ceea ce cer acum tinerii sunt cerințe firești. De ce s-a renunțat la ele?”

Se impune o acțiune perseverentă pe toate planurile

„O tendință periculoasă o reprezintă tentația unora de a substitui soluțiile la problemele sociale cu măsuri punitive, în loc să întărim dimensiunea socială a statului. Se impune o acțiune perseverentă pe toate planurile și prin toate mijloacele împotriva corupției, fenomen care subminează autoritatea.”

Totodată, fostul președinte Ion Iliescu a declarat: „Sondajele de opinie arată că partidele politice sunt la cote joase de încredere. Reconstrucția încrederii în factorul politic trebuie să fie o prioritate pentru PSD.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.