Acasă Politic Iordache schimbă Codul Penal, special să-l scape de Dragnea de prima condamnare....

Iordache schimbă Codul Penal, special să-l scape de Dragnea de prima condamnare. Președintele PSD mimează indiferența

DISTRIBUIȚI

Comisia Iordache pregăteşte modificarea codurilor penale în aşa fel încât să îl scape pe Liviu Dragnea de pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului. O modificare dorită de comisie prevede ca procesele care nu sunt finalizate cu motivarea semnată de judecătorii care au luat decizia să se reia. Este cazul dosarului lui Dragnea, unde Livia Stanciu s-a pensionat şi a plecat judecător la Curtea Constituţională fără a semna motivarea.

Întrebat despre această prevedere, Liviu Drangea a declarat, la Piteşti, că nu ştie dacă va face contestaţie la sentinţă pe baza aceste prevederi pentru că „nimeni nu îi dă anii înapoi”. Liderul PSD a contestat faptul că această modificare ar fi făcut-o special pentru el.

„Şi acum cred că pot să fac, nu ştiu dacă o să fac. Am auzit şi eu că această prevedere este făcută pentru mine. Nu putem să stăm în continuare în această situaţie în care să ajungem să nu mai luăm în seamă nici măcar deciziile CEDO, care a dat dreptate unui cetăţean sloven? Toate deciziile CEDO sunt obligatorii şi pentru România, nu numai pentru alte ţări. Îmi mai dă cineva anii pierduţi, ceea ce am pierdut din cauza acestui proces politic?”, a declarat Liviu Dragnea.

„Nu mă interesează foarte mult acest articol. Am spus de la început, sunt trei motivaţii pentru modificarea acestor coduri: obligativitatea de a transpune directiva privind nevinovăţia, obligativitatea privind deciziile CCR şi CEDO”, a mai afirmat Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.