Acasă Politic Juniorii din PNTCD (din nou) la Scoala de Vara

Juniorii din PNTCD (din nou) la Scoala de Vara

DISTRIBUIȚI

Organizatia de Tineret a PNTCD a inaugurat ieri, la Timisoara, o noua Scoala de Vara -Sever Bocu-, cel care in perioada interbelica spunea despre Romania: -Ce folos sa avem o capitala care face progrese americane si o periferie care decade?-. Dintre seniori, singurul care a declarat deschisa Scoala a fost presedintele Victor Ciorbea. Pentru moral, in prima zi a scolii, juniorii au simulat dezbaterea unui proiect de lege in Parlament.

Cu legea -pe bune-


De partea cealalta, mai-marii -se fac- si ei ca sunt in Parlament si isi propun sa inceapa din toamna strangerea semnaturilor pentru o lege de control al averii demnitarilor. -Vom declansa o lupta impotriva coruptiei, care este creatia acestui Guvern de tip mafiot-, a adaugat Ciorbea.

Legea a fost elaborata la sugestia vicepresedintelui PNTCD, Decebal Traian Remes, si vizeaza, in principal, sumele obtinute cu titlu de credite nerestituite la stat cu titlu de garantii de stat si toate celelalte formule si modalitati prin care s-au creat gauri in sistemul bancar romanesc. Aceste sume se regasesc in acea pojghita subtire ce reprezinta marii imbogatiti, clientela politica a PSD.

Puterea exemplului


Pe data de 11.08.2002, PNTCD, mai precis membrii sai, isi va prezenta declaratiile de avere -in fata intregii mass-media- pentru a -da dovada de transparenta-. -Vom face primul pas in lupta impotriva coruptiei incepand cu noi insine-, a spus cu hotarare fostul prim-ministru. Astfel, membrii Biroului National de Conducere si cei ai proaspat infiintatului Consiliu National de Conducere vor face publice averile si sursele acestora. PNTCD are in vedere organizarea in Bucuresti, in luna septembrie, a unui miting si a unui mars la care spera sa participe cateva mii de persoane prin care sa revina asupra ideii de lupta impotriva saraciei si a coruptiei.

Conform spuselor lui Ciorbea, in cateva judete, membrii PNTCD si-au declarat deja averile. Dar singurul judet de care si-a putut aminti a fost judetul Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.