Home Politic Justitia a spus DA Aliantei -DA-

Justitia a spus DA Aliantei -DA-

DISTRIBUIŢI

Liderii liberali si democrati pot rasufla usurati: alianta dintre PNL si PD a intrat in legalitate. Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea de inregistrare a Aliantei Dreptate si Adevar PNL – PD, au declarat, pentru Mediafax, surse judecatoresti. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

Liberalii si democratii au salutat hotararea luata de instanta. -Decizia Curtii de Apel Bucuresti privind admiterea cererii de inregistrare a Aliantei PNL – PD demonstreaza ca PSD nu a zdruncinat intregul sistem al justitiei-, a apreciat copresedintele Aliantei, presedintele PD, Traian Basescu. -Este proba faptului ca in justitie inca mai exista un filon sanatos care, deocamdata, nu a fost zdruncinat de puterea actuala-, a aratat Basescu. El a adaugat ca, prin hotararea pronuntata, cei trei judecatori ai completului Curtii de Apel Bucuresti au dat -noua solutie- pentru Romania. In opinia presedintelui democrat, completul de judecatori care a admis cererea de inregistrare a Aliantei Dreptate si Adevar PNL – PD a dovedit ca -s-a temut mai putin de represaliile PSD-.

La randul sau, Bogdan Olteanu, presedintele Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL, a declarat ca, prin hotararea luata, Curtea de Apel -a facut dreptate, corectand decizia vadit abuziva a instantei Tribunalului Bucuresti-.

-Consider ca aceasta decizie este dovada independentei celor mai multi dintre judecatori, chiar in conditiile urgiei declansate de PSD impotriva magistratilor-, a mentionat Olteanu.

Abrevierea -DA- nu a fost pe placul Tribunalului Bucuresti

PNL si PD au contestat, la Curtea de Apel Bucuresti, hotararea instantei inferioare prin care li s-a respins cererea de inregistrare a aliantei dintre cele doua formatiuni politice. Liberalii si democratii sustineau ca Tribunalul Bucuresti a dat o hotarare -pe altceva decat s-a cerut-. In actiunea de la Tribunalul Bucuresti, avocatul Constantin Lucescu si alte opt persoane au intervenit ca parti in proces, sustinand ca semnul -DA- – prescurtarea de la -Dreptate si Adevar- – nu satisface cerinta elementara democratica de a se asigura, in viitor, alegeri libere si cinstite. -Abrevierea <DA>, care simbolizeaza atitudinea pozitiva, perceptia a ceva constructiv, a fost construita si gandita ca un instrument de atac asupra persoanelor de tip vizual, adica persoane cu un foarte bun spirit de observatie si cu atentie distributiva-, se arata in cererea de interventie.

Membrii Aliantei spuneau ca cererea de interventie a celor noua se referea doar la semnul permanent, iar tribunalul a respins si inregistrarea Aliantei.

In cererea de interventie existau obiectii si fata de patratul in care este incadrat cuvantul -DA-. -Efectul impactului are ca public tinta nu atat elita societatii, cat mai ales indivizii cu un nivel de instructie mediu ori scazut-, au mai sustinut cei noua contestatari.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.